Έκανε πως δεν άκουσε…

Στα κυβερνητικά έδρανα ήταν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο οποίος απαντούσε στα καυτά ερωτήματα του κ. Καρρά χωρίς να μπαίνει στην ουσία των θεμάτων. Μάλιστα, κλείνοντας τόνισε: «Ίσως να χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε τις λύσεις που προωθείτε κι εσείς, κύριε συνάδελφε».

Στην έδρα ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να ζητήσει από τον παριστάμενο υπουργό την άποψή του για την αποκάλυψη από το «ΠΑΡΟΝ» ότι η Τράπεζα Αττικής πούλησε σε ξένο fund δάνεια συνολικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ για 104 εκατ. ευρώ, θέμα για το οποίο ο ίδιος είχε καταθέσει ερώτηση. Απευθυνόμενος στον κ. Δημ. Παπαδημητρίου, ο κ. Κακλαμάνης είπε:

– Κύριε υπουργέ, κατά παρέκκλιση λίγο του Κανονισμού –αν θέλετε απαντάτε, γιατί δεν νομιμοποιούμαι–, υπήρξε και ένα δημοσίευμα πρωτοσέλιδο της προηγούμενης Κυριακής στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» που έλεγε ότι η Τράπεζα Αττικής επώλησε δάνεια 1.300.000.000 σε ξένα funds έναντι 104.000.000, δηλαδή στο 8% της αξίας τους. Δεν γνωρίζω αν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μου έχει κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση. Αν το έχετε υπʼ όψιν σας και αν θέλετε, να ενημερώσετε το Κοινοβούλιο. Δεν υποχρεούστε, γιατί εγώ δεν νομιμοποιούμαι να κάνω ερώτηση.

Η… απάντηση του υπουργού ήταν η απόλυτη σιωπή, που αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός μας. Αν δεν ήταν αληθές, ο κ. υπουργός θα το είχε καταγγείλει.

Αντίθετα, έκανε ότι δεν άκουσε την παρέμβαση-φωτιά του Νικήτα Κακλαμάνη και απευθύνθηκε στον Γ. Καρρά! Άλλα λόγια νʼ αγαπιόμαστε, που λέει ο σοφός λαός μας.


Σχολιάστε εδώ