Τσίπρας και Λάτσης έδωσαν τα χέρια

Η πλευρά Λάτση, που μάλιστα έχει αυξήσει το ποσοστό της από 40,98% σε 45,47%, αγοράζοντας το μεγάλο πακέτο μετοχών που είχε βγάλει για πώληση η Τράπεζα Πειραιώς, ήθελε να έχει το ένα από τα δύο πόστα.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει επί υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και επί του διαδόχου του Γιώργου Σταθάκη δεν είχαν καταλήξει σε αποδοχή του αιτήματος του Ομίλου Λάτση, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν σύννεφα πάνω από τα ΕΛΠΕ. Κοινωνός του προβλήματος έγινε το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλα, για τα συν και τα πλην του θέματος που είχε βάλει η πλευρά Λάτση. Και τελικά ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», διαμηνύοντας ότι η Διοίκηση των ΕΛΠΕ παραμένει ως έχει, χωρίς καμία αλλαγή. Σε αυτό φαίνεται ότι είχε συμφωνήσει και η πλευρά Λάτση, όπως επιβεβαιώνει και η συνάντηση που αποκαλύπτει σήμερα το «Π», η οποία έγινε το περασμένο Σάββατο, 27 Μαΐου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον μεγαλοεφοπλιστή Σπύρο Λάτση. Από τη συζήτηση που έγινε τα σύννεφα έφυγαν και πλέον δεν υπάρχουν σκιές, με τα ΕΛΠΕ να συνεχίζουν στην ίδια επιτυχημένη πορεία, έχοντας σημειώσει το 2016 ρεκόρ παραγωγής, εξαγωγών και κερδών.

Προχωρεί το Ελληνικό…

Να σημειώσουμε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία σύμπτωση είναι το ότι την περασμένη Τρίτη (τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Λάτση) στη συνέντευξη που έδωσε στα «Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε κατηγορηματικά: «Είμαστε με την πλευρά της υλοποίησης της επένδυσης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και κανένα ε­μπόδιο»!

Θα είναι εκτός πραγματικότητας αν πούμε ότι η δημόσια δέσμευση, το πράσινο φως από τον αρμόδιο υπουργό για να ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού, είναι η… αντιπαροχή προκειμένου να άρει η πλευρά Λάτση τις αντιρρήσεις της για το διοικητικό σχήμα των ΕΛΠΕ;


Σχολιάστε εδώ