Το σύνδρομο των «κοστουμιών» χτυπάει την πόρτα της ΝΔ

Σε καθημερινή σχεδόν βάση φτάνουν στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη πληροφορίες για στελέχη που μοιράζουν θέσεις για την επόμενη ημέρα, για βουλευτές που έχουν κάνει λίστες με τα αξιώματα της επιλογής τους. Ανάλογες πληροφορίες κάνουν λόγο για τομεάρχες που θεωρούν δεδομένη την υπουργοποίησή τους και η αμφιβολία τους έχει να κάνει με ποιο ακριβώς χαρτοφυλάκιο θα αναλάβουν. Προβεβλημένο στέλεχος υποστηρίζει ότι έχει ήδη… καπαρώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ έτερος θεωρεί σίγουρη τη θέση του στο οικονομικό επιτελείο.

Τα παραπάνω έχουν -όπως προαναφέραμε- προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία για τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν αν το κλίμα αυτό φουντώσει κι άλλο και γίνει αντιληπτό από την κοινωνία. Μέσω των στενών συνεργατών του, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η υπέρμετρη αισιοδοξία ως προς τις επόμενες εκλογές είναι άκαιρη, μπορεί να αποδειχθεί και επιζήμια για την παράταξη. Σε πιο αυστηρό ύφος, επισημαίνει προς τους βουλευτές και τους τομεάρχες να μη βιαστούν να ράψουν κοστούμια! Παράλληλα, από το περιβάλλον του υπενθυμίζουν την απόφασή του, στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, εάν κι εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, να περιληφθούν αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα καθώς και στελέχη από την αγορά. Επισημαίνουν ακόμη ότι οι θέσεις που κατέχουν αυτήν τη στιγμή οι τομεάρχες δεν αποτελούν πρόκριμα για τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν, όσοι από αυτούς μετάσχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θέλουν πάση θυσία να ανακόψουν το «κίνημα των κοστουμιών» που τείνει να διαμορφωθεί στο εσωτερικό της παράταξης ούτως ώστε να μην πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο λόγος είναι απλός: Αν από τους πολίτες γίνει αντιληπτή η αδημονία των γαλάζιων στελεχών για την άνοδο στην εξουσία αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους που, απογοητευμένοι, έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά που εξακολουθούν να υπάρχουν σε ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον, η αδημονία για την εξουσία μπορεί να εκληφθεί και ως αλαζονεία από τους αναποφάσιστους και να τους απομακρύνει εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία – όσους τουλάχιστον είχαν αρχίσει να την προσεγγίζουν. Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στα κεντρικά είναι το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με τομεάρχες, βουλευτές αλλά και επικεφαλής κομματικών οργανώσεων προκειμένου να τους συστήσει να τηρήσουν χαμηλούς τόνους μέχρι τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ