Πιπέρι στην… αυτοδυναμία!

Τι έγινε ξαφνικά; Πήρε διαζύγιο από την αλαζονεία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Σε καμιά περίπτωση. Απλώς δεν θέλει να ανοίξει θέμα μεγάλης νίκης στις εκλογές, αυτοδυναμίας, κ.λπ., διότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθειά του να συσπειρώσει δυνάμεις και τμήματα της κοινωνίας που πολιτικά (ιδεολογικά) κινούνται πέρα από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό διότι αλαζονικές αναφορές περί αυτοδυναμίας θα τους έκαναν να ακολουθήσουν αντίθετη πορεία. Στην πραγματικότητα, ο Κυρ. Μητσοτάκης και για μεγάλη νίκη στις εκλογές είναι σίγουρος και εφικτή θεωρεί την αυτοδυναμία.

***

«Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν»! Με τις φράσεις αυτές απαντούν από τη Νέα Δημοκρατία στη φημολογία για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το ζήτημα του χρέους. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είτε γιατί γνωρίζει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης -και «δεν αντέχει την κριτική», όπως λένε- είτε διότι θα ήταν σαν να παραδέχεται την αποτυχία του. Υπό αυτή την έννοια, εκτιμούν ότι ο Δ. Παπαδημούλης, που έθεσε το ζήτημα του Συμβουλίου, το έκανε με δική του πρωτοβουλία και εν αγνοία του Μεγάρου Μαξίμου ή το έκανε για να το «κάψει» ως ενδεχόμενο.

***

Δεν χαρίζουμε στον Ιβάν τη Βόρεια Ελλάδα…

Σε περίοδο ύφεσης βρίσκεται η διαμάχη Νέας Δημοκρατίας – Ιβάν Σαββίδη, το μέτωπο ωστόσο παραμένει ανοιχτό, παρά τις μεσολαβητικές -άκαπνες- πρωτοβουλίες από ορισμένους προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. «Έχουμε πρόβλημα», παραδέχονται στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη και αναγνωρίζουν ότι η κόντρα έχει κάνει ζημιά στην παράταξη στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Χωρίς να το λένε ευθέως, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας και ένας ευρύς κύκλος συνεργατών του υποδαυλίζουν το μίσος κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, στη βάση ότι στρέφεται κατά του ΠΑΟΚ, διότι υποστηρίζει τα συμφέροντα άλλης ομάδας (Ολυμπιακός) και του ιδιοκτήτη της (Β. Μαρινάκης). Στην Πειραιώς δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο το πρόβλημα. «Δεν θα χαρίσουμε τη Βόρεια Ελλάδα στον Ιβάν Σαββίδη και στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε χαρακτηριστικά. Στο εξής, και μέχρι τις εκλογές, οι επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία θα είναι όλο και πιο συχνές.


Σχολιάστε εδώ