Παιχνίδια του Βενιζέλου…

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σπεύδει πλέον να κατεβάσει τους τόνους και να στρογγυλέψει τα πράγματα μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι, μέσω του «Κύκλου Ιδεών», διοργανώνει Συνδιάσκεψη κοντά στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να εντείνει την αποστασιοποίησή του από την ηγεσία και να αποτυπώσει την προσωπική του στρατηγική (θέμα που το «Π» κατέγραψε με αναλυτικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή). Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου διαμηνύουν πως το Συνέδριο που διοργανώνει στις 12 και 13 Ιουνίου ο «Κύκλος Ιδεών» και αφορά την Εθνική Ανασυγκρότηση δεν είναι ένα «Αντισυνέδριο» και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ωστόσο, η αίσθηση που εξακολουθεί να επικρατεί σε μεγάλη μερίδα στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ είναι πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ο κ. Βενιζέλος θα χρησιμοποιήσει το βήμα του Συνεδρίου αυτού για να διατυπώσει, παραμονές του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μια δική του ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα.

Η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να κρατά χαμηλά τους τόνους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και θέτει σε πρώτο πλάνο το αίτημα για ενότητα του χώρου. Μάλιστα, σε δηλώσεις για το Συνέδριο Βενιζέλου επισήμανε: «Όλοι κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση και θέλω να κινηθούμε ακόμα περισσότερο…».

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει το αν θα είναι παρών στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αν θα πάρει τον λόγο για να πει τις απόψεις του στη θεσμική διαδικασία του Συνεδρίου. Κατά πολλούς, οι προσεκτικές αποστάσεις που τηρεί από την ηγεσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος οφείλονται στο ότι θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη ΝΔ.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά περιοδεύει σε όλη τη χώρα και παρουσιάζει προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για μια σειρά καυτών θεμάτων («κόκκινα» δάνεια, εκπαίδευση κ.ά.) προκειμένου να πλησιάσει και πάλι μεγάλες κοινωνικές ομάδες που άλλοτε στήριζαν μαζικά τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς.


Σχολιάστε εδώ