Αποκαλύψεις 20 χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας

Αυτό φαίνεται να ισχύει, αφού συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις ειδικά για τις τελευταίες ημέρες της.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Ο θάνατος της Νταϊάνα: Μια απίστευτη αποκάλυψη», που προβλήθηκε πρόσφατα από το γαλλικό κανάλι Μ6, η Mercedes στην οποία επέβαινε η Νταϊάνα την 31η Αυγούστου 1997 δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Το αυτοκίνητο ήταν σαράβαλο, είχε τρακάρει πολλές φορές, είχε επισκευαστεί και ήταν έτοιμο να αποσυρθεί.

Η Mercedes άνηκε στην εταιρεία Etoile Limousines, η οποία παρείχε οδηγούς και αυτοκίνητα στο ξενοδοχείο «Ritz», όπου διέμεναν η Νταϊάνα και ο Ντόντι αλ Φαγιέντ.

Οι σχετικές προειδοποιήσεις είχαν γίνει προς τους υπεύθυνους δύο μήνες πριν από το δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στην 36χρονη πριγκίπισσα, στον Ντόντι αλ Φαγιέντ και στον οδηγό τους Χένρι Πολ.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός και ο Ντόντι αλ Φαγιέντ βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα υπέκυψε στα τραύματά της λίγες ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο μοναδικός επιζών, ο Trevor Rees-Jones, πρώην στρατιωτικός και νυν σωματοφύλακας, ο οποίος σώθηκε επειδή φορούσε ζώνη ασφαλείας, είναι σήμερα 49 ετών.

Οι νέες αποκαλύψεις ανατρέπουν την άποψη του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, πατέρα του Ντόντι και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ritz».

Ήταν πεπεισμένος πως ο θάνατος της Νταϊάνα ήταν έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, κατʼ εντολή της βασιλικής οικογένειας, επειδή δεν ήθελαν να δουν την πριγκίπισσα να παντρεύεται τον γιο του μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Επίσης ισχυριζόταν ότι ο Χένρι Πολ, που ήταν αναπληρωτής προϊστάμενος της ασφάλειας στο ξενοδοχείο, είχε ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στην οδήγηση και δεν ήταν μεθυσμένος εκείνο το βράδυ.

Ένα άλλο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στην κηδεία της πριγκίπισσας του λαού.

Το «Νταϊάνα: Οι 7 ημέρες που συντάραξαν τους Γουίνσδορ», του Channel 5, αποκαλύπτει πως υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα στους βασιλικούς και στην Downing Street για τη διευθέτηση των θεμάτων της κηδείας, όπως για το αν ο Χάρι και Γουίλιαμ, ο οποίος αρνιόταν στην αρχή να πάρει μέρος στην πομπή, έπρεπε να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο. Όσο για τον αδερφό της, Ερλ Σπένσερ, ήθελε να περπατήσει μόνος πίσω από το φέρετρο αλλά ο Κάρολος ήταν ανένδοτος.

Όταν η είδηση του θανάτου της έφθασε στο παλάτι, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αποφάσισαν να καθυστερήσουν την αναγγελία του θανάτου της στα παιδιά, που ήταν με τη βασίλισσα στο Μπάλμοραλ, και προτίμησαν να τους αφήσουν να κοιμηθούν αντί να τους ξυπνήσουν. Μάλιστα, η βασίλισσα ήταν τόσο ανήσυχη ώστε διέταξε να κρυφθούν όλες οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

Και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα, τον Αύγουστο, ενώ αμερικανικά περιοδικά, όπως το «Us Weekly» και το «People», έχουν ήδη κυκλοφορήσει ή θα κυκλοφορήσουν ειδικό αφιέρωμα για την πριγκίπισσα του λαού.


Σχολιάστε εδώ