Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, ο Shangai Peopleʼs Publishing House, εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινεζική αγορά και δρομολογεί άμεσα την έκδοσή του. Το βιβλίο αυτό διατρέχει τη νεότερη ελληνική ιστορία, με αφετηρία τα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.

Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, είναι απόφοι- τος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απόφοιτος του Οικονομικού της Νομικής και είναι διοικη­τής του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

• Άλλη μια προσφορά του Πύρρου Δήμα στην πατρίδα μας. Στις αρχαιρεσίες της IWF, που έγιναν στην Μπανγκόκ, ο Πύρρος εξελέγη με ρεκόρ ψήφων (πρώτος) στην εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, πρόεδρος της οποίας επανεξελέγη ο Ούγγρος Ταμάς Άγιαν… Άλλες ελληνικές παρουσίες στην Ομοσπονδία είναι της Κυριακής Γαλάνη, που εξελέγη μέλος της Επιτροπής Γυναικών, και του ορθοπεδικού Γιώργου Τσικούρη στην Υγειονομική Επιτροπή.

• Τη Δευτέρα που μας πέρασε η Κεφαλονιά είχε την τιμητική της στην ωριαία εκπομπή της ΕΡΤ3 «24 ώρες Ελλάδα».

Εντύπωση μας έκανε η απουσία του Ληξουριού, εκτός από μια αναφορά στον Ανδρέα Λασκαράτο.

Όταν εκεί υπάρχει η Μονή Κηπουραίων και οι περίφημες παραλίες Ξι και Πετανοί, αμαρτία δεν είναι;

Και το λέμε εμείς οι απέναντι…

• Στο πνεύμα του Σουλ­τάνου Ερντογάν, η εταιρεία που κατασκευάζει το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης παρέλασε με 1.453 φορτηγά με αφορμή την 564η επέτειο της Άλωσης της Πόλης.

Ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι με την αποπεράτωση του αεροδρο­μίου θα αρχίσει μια καινούργια εποχή για την Κωνσταντινούπολη, όπως με την Άλωσή της το 1453.

Καθόλου προκλητικοί οι γείτονες…

• Κάποιος θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τις πρώτες κυρίες των ισχυρών G7 ότι σε αρχαίο θέατρο δεν πηγαίνουν με δωδεκάποντα… Και συγκεκριμένα στο αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ταορμίνας, στη Σικελία, όπου γινόταν η Σύνοδος.

• Κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, ο Τζάστιν Τρυντό ζήτησε από τον Ποντίφικα να επισκεφθεί τον Καναδά και να ζητήσει συγγνώμη από τους ιθαγενείς του Καναδά, που για έναν αιώνα υφίσταντο απάνθρωπη συμπεριφορά σε ιδρύματα που διαχειριζόταν η Καθολική Εκκλησία.

Το αίτημα αυτό περιλαμβάνεται στις προτάσεις που έκανε στα τέλη του 2015 η Επιτροπή Αλήθειας και Συμφι­λίωσης του Καναδά, που έξι χρόνια συνέλεγε μαρτυρίες από περίπου 7.000 πρώην οικότροφους αυτών των ιδρυμάτων.

Βλέποντας τη μέχρι τώρα συμπεριφο­ρά του, πιστεύουμε ότι δεν θα διστάσει ο Ποντίφικας.

• Η πρώτη κυρία του Καναδά με τον κύριο Τρυντό, στην επίσκεψή τους στο Βατικανό.

Όσο να πεις, η διαφορά από την παρουσία της πρώτης κυρίας και της πρώτης κόρης των ΗΠΑ στον ίδιο χώρο είναι σαφώς αισθητή.

• Έτρεξαν όλοι, κανάλια, εφη­μερίδες, sites, να δείξουν τη σκηνή όπου ο πρώην πρωθυπουρ­γός Λουκάς Παπαδήμος μεταφερόταν πάνω σε φορείο αιμόφυρτος, μετά την απόπειρα με τρομοφάκελο εναντίον του.

Προφανώς έκριναν ότι μʼ αυτό θα είχαν περισσότερη τηλεθέαση και αναγνωσιμότητα…Η εκμετάλλευση της εικόνας σε όλο της το μεγαλείο.

• Μέχρι τα τέλη Ιουνίου πιστεύεται ότι θα έχει εγκατασταθεί στην Τήλο το καινοτόμο, υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), που σκοπεύει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του νησιού. Οι πρώτες δοκιμές λειτουργίας του συστήματος θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Στο έργο «TILOS-HORIZON 2020» συμμετέχουν 13 εταίροι από επτά χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία και Ισπανία), με επικεφαλής το εργαστήριο Ηπίων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλο­ντος του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο ΔΕΔΔΗΕ, οι εταιρείες Eunice και Eurosol και η περιβαλλοντολογική οργάνωση WWF Ελλάς. Το κόστος του προγράμματος θα είναι 15 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία τα 11 εκατ. προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.


Σχολιάστε εδώ