Άλλους δημάρχους θέλει το 60,1%

Αυτό προκύπτει από μεγάλη έρευνα της ΚΑΠΑ Research, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα» και αποκαλύπτει πως στα μισά της θητείας τους οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους δημότες τους ότι αξίζουν να βρίσκονται στον δημαρχιακό θώκο.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημάρχων που θέλουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, το 84% επιθυμούν να είναι επιτυχημένος στον επαγγελματικό του χώρο (σ.σ.: δηλαδή θα πρέπει να έχει δουλειά, άρα αποκλείονται οι… επαγγελματίες πολιτικοί), να είναι νέος (54%), να είναι ανεξάρτητος (46,8%) και να προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση (26,4%).

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά για τις προτιμήσεις στις δύο πρώτες κατηγορίες συναντώνται στις γυναίκες, οι οποίες θέλουν οπωσδήποτε κάποιον επιτυχημένο επαγγελματικά σε ποσοστό 88,1% και νέο σε ποσοστό 61,4%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι ερωτηθέντες είναι το οδικό δίκτυο (47,6%), η καθαριότητα (38%), το πράσινο (22,8%), το κυκλοφοριακό (22,5%), οι συγκοινωνίες (19,7%), η φτωχοποίηση του πληθυσμού (15,5%), η διαφθορά (14,9%), οι δομές Υγείας (13,6%) και το Μεταναστευτικό (13%).

Σε σχέση με το 2013 φαίνεται να έχει γίνει μεγαλύτερο το πρόβλημα στην καθαριότητα (+6%) όπως και στο κυκλοφοριακό (+1%). Πιο βελτιωμένη δείχνει η κατάσταση στη διαφθορά (-5%) και στις υπηρεσίες Υγείας, αφού λιγότεροι (-3%) είναι εκείνοι που δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την παρεχόμενη περίθαλψη σε τοπικό επίπεδο.


Σχολιάστε εδώ