Πρωτοφανής η εύνοια σε ΠΑΟΚ και Λιβαδειά

Κατʼ αρχάς, οφείλει να δικαιώσει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αλαφούζο και τον Πανιώνιο, που διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις-σκάνδαλο που πάρθηκαν και που εντελώς συμπτωματικά ευνόησαν μόνο μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Επειδή λοιπόν οι ισορροπίες κρέμονταν σε λεπτή κλωστή, αξίζει να θυμίσω το σκηνικό (άλλωστε το παρασκήνιο δεν εξιχνιάζεται, λόγω πυκνής ομίχλης, που παραδοσιακά το καλύπτει…)

Για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της «Λεωφόρου», ο Παναθηναϊκός, αν και προηγείτο 1-0 και όλα έδειχναν ότι δεν απειλούνταν από τον ΠΑΟΚ, τιμωρήθηκε με βάση τον κανονισμό, κ.λπ., για τραυματισμό αντιπάλου προπονητή από οπαδό του. Εντούτοις, στις επιμέρους ποινές που χρεώθηκαν στους παραβάτες ποδοσφαιριστές (συμπλοκές κ.λπ.) η παλάντζα της Θέμιδος έγειρε σαφέστατα υπέρ των Θεσσαλονικέων και σε βάρος των «πρασίνων». Τέσσερις αγωνιστικές ο Μπέργκ, μόνο μία ο Κρέσπο του ΠΑΟΚ. Γιατί, άραγε;

Η εύνοια των αποφάσεων της αρμόδιας επιτροπής επιβολής δικαιοσύνης είχε δώσει ένα πρώτο δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει τον… εξωσχολικό αθλητισμό, όταν χρεώθηκε μόνο με μία αγωνιστική ο Πέλκας του ΠΑΟΚ για παράβαση που έπρεπε να τιμωρηθεί τουλάχιστον με τέσσερις. Όπως θυμάστε από την εικόνα της τηλεόρασης στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, ο νεαρός πέτυχε το γκολ της νίκης λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα και το πανηγύρισε πιάνοντας (και δείχνοντας) τα αίσχη του. Γιατί του χαρίστηκε η διοργανώτρια αποτελεί σταυρόλεξο για λίγους.

Συμπερασματικά: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ήττα (από την ΑΕΚ) στην Τούμπα, δύσκολα θα έπαιρνε βαθμό στη «Λεωφόρο», εντούτοις πριν παίξει την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη βρέθηκε με οκτώ βαθμούς συν τρεις που κέρδισε από τον διαλυμένο Πανιώνιο. Το σύνολο μας κάνουν 11! Απορεί, λοιπόν, ο καθένας: Αφού ήταν δεύτερος με τη λήξη της κανονικής περιόδου, τι νόημα είχε η πραγματοποίηση της φαιδρής διαδικασίας των πλέι οφ; Προφανώς για να ολοκληρωθεί η σκανδαλώδης εύνοια του συστήματος υπέρ της ομάδας του Σαββίδη, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε το δώρο του επόπτη στον τελικό κυπέλλου του Βόλου, που έστειλε το τρόπαιο στην Τούμπα.

Η αγωνιστική περίοδος κλείνει με επίσης σούπερ ευνοημένο τον Λεβαδειακό, η ομάδα του οποίου -εκτός απροόπτου- παραμένει στην πρώτη κατηγορία, ύστερα από απόφαση της λίγκας να τιμωρήσει τον Ηρακλή με αφαίρεση τριών βαθμών. Δηλαδή με όσους βαθμούς χρειάζονταν οι Βοιωτοί για να σώσουν την παρτίδα. Να θυμίσω ότι τους τρεις βαθμούς που… έψαχναν (για την περίπτωση τιμωρίας του «Γηραιού»…) οι του Λεβαδειακού τους βρήκαν στην «αμαρτωλή» Νέα Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική, κερνώντας μάλιστα μια ξεγυριστή «τριάρα» τον… «Ιστορικό»! Δηλαδή νίκησαν εύκολα μια ομάδα στην έδρα της, την ώρα που εκείνη έψαχνε τη νίκη, ώστε να ξεκινήσει τα πλέι οφ με πόντους, αντί ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Τα (συνολικά) συμπεράσματα δικά σας.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ