Πουλάει και… ανθρώπους η ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ πήρε τη σκυτάλη. Στην έκτακτη γενική της συνέλευση την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μανώλης Παναγιωτάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του πρώτου (έπεται και συνέχεια, δηλαδή) διαγωνισμού μέσα στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου για την πώληση της πρώτης εταιρείας με χαρτοφυλάκιο το 7% των πελατών της ΔΕΗ. Και τούτο προς υλοποίηση των μνημονιακών στόχων για μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά!

Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτάκης, θα έχει –κρατηθείτε– 450.000 πελάτες, οι οποίοι θα ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, και η… πώλησή τους θα στηριχθεί με… κίνητρο την παροχή σταθερής τιμής για δύο – τρία χρόνια. Ένα είδος… μπόνους, δηλαδή!

Και βέβαια αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί όταν αρχίζεις να πουλάς ακόμη και… ανθρώπους – νοικοκυριά, εξέλιπε πάσα ευαισθησία… Ήδη ο πρόεδρος της ΔΕΗ προανήγγειλε το επόμενο βήμα, την πώληση των λιγνιτικών μονάδων μέσα στον Ιούνιο. Άρον άρον, δηλαδή… Να ξεπουλήσουμε για να το κλείσουμε το μαγαζί, με την άδεια του προέδρου των Πρωτοδικών, όπως λεγόταν παλιά, φράση που τώρα έχει αντικατασταθεί από το: «Κατόπιν εντολής του Μνημονίου»!


Σχολιάστε εδώ