Ποιοι θέλουν να κάνουν μπάχαλο την Ελλάδα…

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» –σύμφωνα με την Αστυνομία– την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, λίγο πριν από τα δελτία ειδήσεων, δήλωσαν «παρόντες»!

Αναβαθμισμένος ο στόχος τους: Ο πρώην πρωθυπουργός, ο ακαδημαϊκός και ενδεχομένως εν αναμονή για οικουμενικός πρωθυπουργός, αν χρειασθεί, Λουκάς Παπαδήμος.

Τον χτύπησαν με την πάγια τον τελευταίο καιρό συνταγή τους: Με εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε φάκελο, με αποστολέα: «Ακαδημία Αθηνών».

Ευτυχώς, δεν πέτυχαν τον σκοπό τους. Εξερράγη μεν η βόμβα, όμως ο κ. Παπαδήμος ευτυχώς σώθηκε. Με κάποια τραύματα, που είναι ιάσιμα.

Να σημειώσουμε ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους εντός και εκτός Ελλάδας με την ίδια τρομοκρατική τεχνολογία.

Τα ερωτήματα, πολλά.

Γιατί επέλεξαν αυτήν τη στιγμή να χτυπήσουν, την ώρα που η χώρα έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και παίζεται η επιβίωσή της; Με ποιο σκεπτικό επέλεξαν τον κ. Λουκά Παπαδήμο, που είναι σήμερα εκτός ενεργού πολιτικής;

Ποιος έχει συμφέρον να γίνει άνω – κάτω η χώρα; Να πουν οι… φίλοι μας δανειστές και… προστάτες: «Να, όχι μόνο δεν μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, αλλά ούτε την τρομοκρατία δεν μπορούν να ελέγξουν»; Ποιος μιλάει, βέβαια; Το Μάντσεστερ το ξέχασαν κιόλας; Το Λονδίνο; Το Παρίσι;

Γεγονός είναι ότι το χτύπημα του Παπαδήμου φορτίζει το κλίμα. Με το ερώτημα να παραμένει: Ποιος, ποιοι θέλουν να μας κάνουν μπάχαλο; Τι άλλο ζητούν από την Ελλάδα;

Πέρασε ο φάκελος από τον έλεγχο της Βουλής και της Τράπεζας της Ελλάδος και δεν άναψε κόκκινο!

Στο μεταξύ, τεράστιες ευθύνες προκύπτουν από το γεγονός ότι ο παγιδευμένος φάκελος που έστειλε η τρομοκρατική οργάνωση στον κ. Λουκά Παπαδήμο πέρασε από τον έλεγχο του ειδικού μηχανήματος που έχει η Βουλή και η Τράπεζα της Ελλάδος και δεν χτύπησε ο συναγερμός. Δεν εντοπίστηκε, δηλαδή, η φονική ύλη που περιείχε ο φάκελος. Κάτι που σημαίνει ή ότι τα μηχανήματα είναι παλιάς τεχνολογίας ή ότι δεν πέρασε από τον έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τα απειλητικά τηλεφωνήματα που είχε δεχθεί ο κ. Παπαδήμος αλλά και επειδή ήταν στη λίστα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με επώνυμα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής, οι φάκελοι που στέλνονταν στο γραφείο του ή στο σπίτι του από την Ακαδημία ή είχαν σχέση με την τραπεζική του ιδιότητα περνούσαν για έλεγχο είτε από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος, που διαθέτει τέτοια μηχανήματα.

Δυστυχώς, δεν λειτούργησαν και έσκασε η βόμβα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Θεία τύχη, όμως, ο κ. Παπαδήμος είναι παρών, με κάποια τραύματα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ελπίζουμε να αλλάξουν τα μηχανήματα αυτά, γιατί η τύχη δεν θα καλύπτει πάντα την ανεπάρκεια των ελεγκτικών υπηρεσιών της Αστυνομίας.


Σχολιάστε εδώ