Κάποτε θα κάτσουν οι εκλογές

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, εκλογές μπορεί να γίνουν αν μέχρι το καλοκαίρι δεν υπάρξει λύση για το χρέος ή καθυστερήσει η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, οπότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Δεύτερη εκδοχή: Η κυβέρνηση να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία την άνοιξη του 2018, υπό το βάρος της αποτυχίας του προϋπολογισμού του 2017, που θα ανοίξει τον δρόμο για νέα μέτρα. Τρίτη και έσχατη εκδοχή: Οι εκλογές να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018, λίγο πριν αρχίσουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις. Συμπέρασμα; Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν χρειάζεται να χαράξει νέα στρατηγική. Θα… περιμένει τις εκλογές!

***

Με τον Ιβάν ή με τον Κυριάκο;

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση έχουν βρεθεί οι γαλάζιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της σφοδρής σύγκρουσης της ηγεσίας του κόμματος με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Επί της ουσίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αν στηρίξουν ευθέως την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας θα… δυσαρεστήσουν τον επιχειρηματία, που και μεγάλη επιρροή έχει στην περιοχή και δεν συγχωρεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αν ταχθούν υπέρ του θα πέσουν αναπόφευκτα στη δυσμένεια του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει να έχει ανάγει σε προσωπική υπόθεση την αντιπαράθεσή του με τον Ιβάν Σαββίδη. Προκειμένου να αποφύγουν τους σκοπέλους, οι βουλευτές κάνουν ό,τι μπορούν για να μη χρειαστεί να πάρουν θέση. Κρύβονται από τους δημοσιογράφους, επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες -αστείες ενίοτε- για να μην απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις και άλλα εξίσου γραφικά.

***

Ο γιος προηγείται…

Τις προηγούμενες ημέρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου σενάριο που θέλει τους Κ. Μπακογιάννη και Γ. Σακελλαρίδη να κοντράρονται το 2019 για τον Δήμο Αθηναίων. Ο δεύτερος έσπευσε να το διαψεύσει, με κατηγορηματικό τρόπο μάλιστα. Ο πρώτος απέφυγε να πει οτιδήποτε. Λογικό. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς επιθυμεί διακαώς να κατηφορίσει προς την πρωτεύουσα, ωστόσο η υπόθεση παρουσιάζει ορισμένες περιπλοκές. Οι οποίες -περιπλοκές- έχουν να κάνουν με τις εθνικές εκλογές, τη θέση της Ντ. Μπακογιάννη σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για την ακρίβεια, το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Ντ. Μπακογιάννη υπουργός και ο Κ. Μπακογιάννης υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να αποκλειστεί, τουλάχιστον με βάση όσα αναφέρουν στελέχη του στενού επιτελείου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση; Θα θυσιαστεί η κ. Μπακογιάννη για να ανοίξει ο δρόμος για τον γιο της.


Σχολιάστε εδώ