Η κακοποίηση των ζώων και η πολιτική των Μνημονίων στη χώρα μας
Δεν έχουμε δει, μέχρι τώρα, κάποια έρευνα από τις φιλοζωικές εταιρείες, ή άλλους οργανισμούς, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο να υπάρξουν, αφού τα ζώα και κυρίως τα κατοικίδια είναι μέρος της ζωής όλων μας. Είναι αδιανόητο άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα να μη σέβεται και να μην εκτιμά τον διπλανό του.
Θα θέλαμε πραγματικά να διαπιστώσουμε εάν τα αδέσποτα σκυλιά (κυρίως) -μιας και οι γατούλες έχουν περισσότερη αυτονομία- που βρίσκονται στους δρόμους είναι συνάρτηση των βάρβαρων πολιτικών που έχουν επιβληθεί στην πατρίδα μας από τους δανειστές, οι οποίοι ασφαλώς εκμεταλλεύονται τα δικά μας σοβαρά λάθη και παραλείψεις.
Από το 2016 η κακοποίηση των ζώων χαρακτηρίζεται «έγκλημα κατά της κοινωνίας» και κατατάσσεται στην Αʼ κατηγορία κακουργημάτων μαζί με την ανθρωποκτονία και τον εμπρησμό. Εδώ και αρκετά χρόνια, η εφαρμογή του νόμου σε διάφορες χώρες, και κυρίως στις ΗΠΑ, αναδεικνύει σημαντικούς και συνεχείς συσχετισμούς μεταξύ της κακοποίησης των ζώων, της ενδοοικογενειακής βίας και άλλων βίαιων εγκλημάτων. Έτσι, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στις ιστοσελίδες φιλοζωικών εταιρειών, οι αστυνομικές και οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την κακοποίηση των ζώων σε βάθος. Υπάρχουν ειδικές αστυνομικές μονάδες που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ, κατόπιν απαίτησης των πολιτών, για να σταματήσει επιτέλους η βία κατά των ζώων και αποδείχτηκαν το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης και προστασίας της ίδιας της κοινωνίας.
Η βία κατά των ζώων είναι ένδειξη σοβαρής συναισθηματικής διαταραχής και συνδέεται απόλυτα με ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση παιδιών ή ηλικιωμένων, ενώ συνδέεται ακόμη με τη διατάραξη κοινής ησυχίας, τις διαρρήξεις, τις βιαιοπραγίες, τα ναρκωτικά και τις ανθρωποκτονίες. Το ζώο είναι συχνά το πρώτο θύμα βίας μέσα στην οικογένεια και αποτελεί το παράδειγμα για τη συμμόρφωση των υπολοίπων μελών. Έρευνες διεθνώς έχουν δείξει ότι:
• Το 71% των γυναικών που φιλοξενήθηκαν σε ξενώνες για θύματα κακοποίησης κατέθεσαν ότι ο σύντροφός τους τραυμάτισε ή σκότωσε το κατοικίδιό τους.
• Το 62%-76% των κακοποιήσεων ζώων συμβαίνει μπροστά σε παιδιά.
• Το 32% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που είχαν κατοικίδιο ανέφεραν ότι το παιδί τους αναπαρήγαγε τη βία τραυματίζοντας ή σκοτώνοντας το ζώο.
• Οι κυνομαχίες συνδέονται άμεσα με το οργανωμένο έγκλημα. Αποτελούν χώρο γενικευμένης εγκληματικότητας και πρέπει να διερευνώνται και να διώκονται πολύ αποφασιστικά. Συνδυάζουν οργανωμένη κακοποίηση και βασανισμό ζώων με τζόγο, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ναρκωτικά, συμμορίες και όπλα.
• Οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι βασάνιζαν και σκότωναν ζώα πριν στραφούν σε ανθρώπινα θύματα. Υπάρχουν παρά πολλά τέτοια παραδείγματα παγκοσμίως, που η περιγραφή τους καλό είναι να μην αποτυπωθεί στο έντυπό μας.
Μέσα από αυτό το άρθρο επιζητούμε τις σκέψεις, τις προτάσεις αλλά και το ουσιαστικό ενδιαφέρον των φιλόζωων, και κυρίως των φιλοζωικών εταιρειών, για την προστασία των ζώων από κάθε μορφή κακοποίησης, την άστοργη εγκατάλειψή τους αλλά και τους τρόπους υιοθεσίας αυτών.
Το «ΠΑΡΟΝ» επιδιώκει και σʼ αυτό το θέμα να γίνει κοινωνός κάθε φιλόζωου, εάν το θελήσει, και κυρίως των εταιρειών προστασίας όλων των ζώων, που, εκτός όλων των άλλων, αποτελούν μοχλό στην τροφική αλυσίδα της ζωής μας.
«Φιλόζωος»