Επί του πιεστηρίου

Κάτι ανάλογο, σε… μεγέθυνση, ζούμε από το 2009 με τα αφεντικά της ΕΕ. Συνεχίζει να μας χορεύει στο ταψί ο κ. Σόιμπλε. Το επανέλαβε τη Δευτέρα που πέρασε. Για άλλη μια φορά, φάγαμε πόρτα. Στις 15 Ιουνίου λένε οι τελευταίες πληροφορίες ότι θα επέλθει κάποιος συμβιβασμός. Αλλά πάντα το πάνω χέρι το έχει εκείνος που έχει τα λεφτά και λέει ότι κάτι θα δώσει… Το θέμα είναι τι και πόσα… Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Αυτά που μας δανείζουν τα παίρνουν πίσω πολλαπλάσια. Άσε που μας έχουν μετατρέψει σε αποικία τους…

***

Όμως, αυτές οι πολιτικές είναι που έχουν γεννήσει τις στρατιές του ΙSIS και έχουν κάνει τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη να φοβάται να κυκλοφορήσει στους δρόμους, να πάει σε ένα γήπεδο, σε μια συναυλία, σε ένα κέντρο. Γιατί δεν ξέρει αν θα γυρίσει στο σπίτι του ζωντανός. Όσο τα μεγάλα αφεντικά θα συνεχίζουν να ληστεύουν τον πλούτο άλλων χωρών, όπως χρόνια γινόταν και γίνεται στην Αφρική, στην Αραβία, στις χώρες του Περσικού Κόλπου, τόσο θα γεννιούνται τζιχαντιστές. Και πάνω από κάθε πόλη θα κυκλοφορεί ο τρόμος…

***

Εμείς εδώ έχουμε πάρει τον κασμά και ξεριζώνουμε ό,τι μας ενώνει με το χθες, ό,τι πιστοποιεί την Ιστορία μας, τη συνέχεια όλων εκείνων των μεγάλων που δημιούργησαν τον πολιτισμό. Αποδομούμε τη γλώσσα μας, βάζουμε στο ράφι τα αρχαία, και την ίδια ώρα ο νέος γάλλος υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer ανακοινώνει ότι θα επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα «αξιοποιηθούν περισσότερο τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, από τα οποία κατάγεται ο πολιτισμός μας».

Αν το έκανε αυτό ένας έλληνας υπουργός Παιδείας, θα τον κατηγορούσαν για εθνικισμό..

***

Αυτό κι αν είναι τρομερή ιδέα… Η παρακολούθηση της γενικής πρόβας της «Μαντάμα Μπατερφλάι» ήταν αυτό που έλειπε από τους ανέργους. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 1.500 δωρεάν θέσεις στο Ηρώδειο σε ανέργους για να παρακολουθήσουν μια μεγαλειώδη παραγωγή, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΣ.

Προφανώς, οι διοικούντες ζουν σε άλλον κόσμο…

***

Έβαλε τα γυαλιά στους φθονερούς αντιπάλους του ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που από τώρα… προέβλεπαν κάποιοι ότι θα είναι πολύ βραχεία η θητεία του γιατί δεν έχει πίσω του κόμμα. Η κυβέρνηση που έφτιαξε χαρακτηρίσθηκε άθλος ισορροπιών, όπου συνυπάρχουν δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, παλαιοί και νέοι της πολιτικής.

Δύσκολα βλέπω να τον ξεφορτώνονται οι αντίπαλοί του.


Σχολιάστε εδώ