Δράσεις στήριξης απόρων από ΕΕΑ και οκτώ δήμους

Οι δομές που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας αναλύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία τονίζεται ότι το ΕΕΑ θα διαθέσει κατʼ αρχάς 100.000 ευρώ, ενώ οι δήμοι θα αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις δομές που ήδη υπάρχουν και θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν και νέες. Συμμετοχή σε όλες τις δράσεις θα έχει και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τους κατά τόπους Μητροπολίτες.

Οι οκτώ δήμοι που συνεργάζονται με το ΕΕΑ είναι: Αθηναίων, Περιστερίου, Καλλιθέας, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Νέας Ιωνίας, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Μιλώντας για τη σπουδαία αυτή συνεργασία, ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν πρόκειται για κάποια δωρεά ή για μια έκτακτη ενίσχυση, αλλά για την απαρχή μιας συνεργασίας με τους δημοτικούς άρχοντες, προκειμένου να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο δύσκολο έργο τους. Και οφείλω να πω με ιδιαίτερη χαρά ότι η ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας ήταν άμεση.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και εύχομαι να βρει συνεχιστές και από άλλα επιμελητήρια της χώρας και από άλλους φορείς. Η αρχή, λοιπόν, θα γίνει με 100.000 ευρώ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας προς τους οκτώ δήμους. Η άμεση συνέχεια θα είναι προγράμματα επιμόρφωσης και ενημέρωσης που θα κάνει το Επιμελητήριό μας σε αυτούς τους δήμους. Για παράδειγμα, σεμινάρια σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για τεχνικούς ασφαλείας ή για τον ΕΦΕΤ. Αναλυτική παρουσίαση και επίλυση αποριών για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που “τρέχουν” αυτήν τη στιγμή και που σίγουρα ενδιαφέρουν πολλούς από τους δημότες των αγαπητών δημάρχων».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος εξέφρασε την άποψη ότι με τη δράση αυτή ο επιμελητηριακός θεσμός στο πρόσωπο του ΕΕΑ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.


Σχολιάστε εδώ