Ανοίγει περπατησιά ο Νίκος Δένδιας

Εκ των πραγμάτων, με την κίνησή του συγκροτεί, για πρώτη φορά μετά την εκλογή Μητσοτάκη, έναν διακριτό πόλο απέναντι στην ηγεσία, που μπορεί να κινηθεί συμπληρωματικά ή και ανταγωνιστικά, ανάλογα με την τροπή των εξελίξεων.

Η εκδήλωση ήταν επιτυχής και συγκέντρωσε πολύ κόσμο, κυρίως από την καραμανλική πτέρυγα, αν και η ηγεσία του κόμματος δεν έδωσε απαγορευτικό για να μην προσλάβει αντιηγετικό χαρακτήρα. Κάπως έτσι έδωσαν το «παρών» η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Εκείνοι που δεν παραβρέθηκαν ήταν οι βουλευτές της Βʼ Αθηνών, οι οποίοι βλέπουν τον κ. Δένδια ως ανταγωνιστή στη μάχη του σταυρού. Επίσης απουσίαζαν οι σαμαρικοί βουλευτές και στελέχη καθώς ο κ. Δένδιας είναι σε «πόλεμο» με τον πρώην πρωθυπουργό.

Άλλωστε στην ομιλία του φωτογράφισε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός της περιόδου 1990-1993 ευθύνεται για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Πήρε όμως αποστάσεις και από την ηγεσία στο θέμα της αντιμετώπισης των δανειστών λέγοντας ότι «δεν θέλουμε ένα κράτος υποτελών της Γερμανίας και των δανειστών», ενώ ανέφερε ότι «για να κερδίσουμε πρέπει να παρουσιάσουμε ένα θετικό αφήγημα», κάτι που προς το παρόν δεν έχει κάνει η ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Δένδιας σκεφτόταν σοβαρά να κατέβει στην αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος, με τη στήριξη των Καραμανλικών, αλλά τελικά δεν το έπραξε. Στις εκλογές του 2015 πάντως βγήκε πρώτος στη Βʼ Αθηνών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τις αποστροφές του για τον λαϊκισμό, «από όπου κι αν προέρχεται», ο κ. Δένδιας φωτογράφισε και τον Άδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο ανταγωνίζεται και για την εκλογική περιφέρεια αλλά και για την ιεραρχία στο κόμμα, καθώς ο νυν αντιπρόεδρος θέλει να κατοχυρωθεί εκείνος ως νούμερο δύο, με τη στήριξη, φυσικά, του Αντώνη Σαμαρά.


Σχολιάστε εδώ