Έμμεση χρηματοδότηση στον ΕΦΚΑ

• Μείωση εσόδων λόγω διακοπής επαγγελματικής δραστηριότητας: Ο μεγάλος αριθμός, όσων διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα -το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2017- (τα αποκαλούμενα «μπλοκάκια») στέρησε τα έσοδα του δημοσίου από φόρους, κατά 190 εκατομ. ευρώ περίπου.

• Καταβολή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και συντάξεις Ιουνίου: Το κοινωνικό εισόδημα και οι συντάξεις Ιουνίου θα καταβληθούν, ως ακολούθως:

– Αύριο, Δευτέρα, θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στους δικαιούχους που οι αιτήσεις τους, εγκρίθηκαν μέχρι τις 30 Απριλίου 2017.

– Τρίτη 30 Μαΐου θα καταβάλουν τις συντάξεις, το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ.

– Πέμπτη 1η Ιουνίου θα καταβάλουν τις συντάξεις, o ΟΑΕΕ και o ΟΓΑ.

– Παρασκευή 2 Ιουνίου θα καταβάλει τις συντάξεις, το ΕΤΕΑ (επικουρικό ταμείο)

• Εισφορές επικουρικής ασφάλισης: Τους επόμενους μήνες, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, ενδέχεται να αντιμετωπίσει διπλή απειλή, αφού θα αποσταλούν περίπου 250.000 ειδοποιητήρια στους αυτοαπασχολούμενους, για εισφορές επικουρικής ασφάλισης (7%) και εφάπαξ (4%).

***

Μεγάλες ανατροπές στα επιδόματα του ΟΓΑ

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Θεανώ Φωτίου, «Στο Κόκκινο», επίκειται μετασχηματισμός του τμήματος του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε μία ενιαία αρχή απόδοσης μηναίων προνοιακών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα, επισήμανε, ότι «Το τμήμα του ΟΓΑ που δεν εντάχθηκε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ένα τμήμα πάρα πολύ αξιόλογο και με μεγάλη εμπειρία, αποφασίστηκε από τον Ιανουάριο, με νέο πλέον οργανόγραμμα, να έχει ως στόχο να αποδίδει όλα τα προνοιακά επιδόματα». Έτσι «με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε Ενιαία Αρχή Απονομής-Απόδοσης των Προνοιακών Επιδομάτων». Η αρμόδια υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε και στις ομάδες που θα επηρεαστούν άμεσα από τις αλλαγές αυτές. Οι ομάδες είναι:

α. Oι ανάπηροι και

β. Oι δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος.

***

Πληρωμή εισφορών Απριλίου

H Διοίκηση του ΕΦΚΑ, έχει ανακοινώσει ότι, οι εισφορές Απριλίου 2017, των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής, μέχρι την Τετάρτη 31.5.2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από το φόβο εκτροχιασμού των εσόδων του Απριλίου του 2017, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφάσισε την αναστολή του καθεστώτος των παρατάσεων στην καταβολή των εισφορών.


Σχολιάστε εδώ