Υπό την προστασία των ΜΑΤ συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΦΚΑ!

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, διμοιρία των ΜΑΤ εμπόδιζε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΠΚ να εισέλθουν στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ (πρώην κεντρική υπηρεσία ΙΚΑ) και να ζητήσουν ακρόαση από τους διοικούντες κατά την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ του ΕΦΚΑ, πρακτική που το τελευταίο διάστημα αποτελεί συχνό φαινόμενο, μιας και τα προβλήματα είναι πολλά.

Αναμφισβήτητα, στον χώρο των συνεδριάσεων δεν μπορεί να είναι ελεύθερη η… εισβολή εργαζομένων αλλά, από την άλλη, πρέπει να φροντίζει η διοίκηση να δίνει λύσεις στα προβλήματα, ώστε να προλαμβάνονται ακραίες καταστάσεις.

Τελικά, έπειτα από ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω των επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ, η διμοιρία αποχώρησε. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε πως τα ΜΑΤ δεν περίμεναν τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ αλλά αυτούς της Τράπεζας Αττικής. Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν αντιδραστική και φασίζουσα τη συμπεριφορά της διοίκησης -ανεξαρτήτως ποιους αφορά-, τονίζοντας: «Μετά λοιπόν από αυτό το γεγονός, που αποτελεί ακραίο αλλά, δυστυχώς, όχι μεμονωμένο φαινόμενο, σε συνδυασμό με τη γενικότερη απαράδεκτη εικόνα του ΕΦΚΑ, τα προβλήματα, τις δυσχέρειες και τις συνεχείς παλινωδίες σε όλα τα επίπεδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις, φορέας των οποίων είναι ο κ. Μπακαλέξης».

Οι ομοσπονδίες δήλωσαν ακόμη ότι είναι «αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, όπως και κάθε μορφή αυταρχικότητας και κατασταλτικής παρέμβασης στον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων».

Απορίας άξιο είναι πως η κυβέρνηση μέχρι τώρα, με τόσα που συμβαίνουν στον ΕΦΚΑ από την αρχή της λειτουργίας του, δεν παίρνει καμιά θέση και αφήνει τους ασφαλισμένους να ταλαιπωρούνται και τους εργαζόμενους σε αυτόν να «αλληλοσφάζονται», πράγμα που είναι σε βάρος των ασφαλισμένων.


Σχολιάστε εδώ