Σφήνα Δένδια στον Κυριάκο!

Το γεγονός αυτό καθʼ αυτό προκαλεί απορίες και ποικίλα ερωτηματικά, δεδομένου ότι εκτός από βουλευτής είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, οπότε κάθε πρωτοβουλία του έχει άλλη βαρύτητα. Παράλληλα, με την κίνησή του αυτή τροφοδοτεί σενάρια και εικασίες σε ό,τι αφορά τις διεργασίες που εξελίσσονται στο εσωτερικό της παράταξης το τελευταίο διάστημα αλλά και τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Θέμα της ομιλίας είναι «Κόντρα στον λαϊκισμό για μια δυνατή Ελλάδα», αλλά ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί σε όλα τα μείζονα ζητήματα. Δεδομένου ότι απέχουμε αρκετούς μήνες από τις επόμενες εκλογές, είναι δυσδιάκριτοι οι λόγοι που επέβαλαν την ανά­γκη μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Την όλη υπόθεση καθιστούν περισσότερο πολύπλοκη δύο επιπλέον στοιχεία:

Πρώτον, στην κορυφή της πρόσκλησης, που έχει σταλεί σε βουλευτές, οικονομικούς παράγοντες, Μέσα Ενημέρωσης, υπάρχει το σλόγκαν «Δυνατά – Από την αρχή». Σύνθημα που δεν ταιριάζει τόσο με έναν απλό βουλευτή όσο με κάποιο πολιτικό στέλεχος που έχει υψηλότερες φιλοδοξίες.

Δεύτερον, το επιτελείο του αλλά και ο ίδιος προσωπικά έχουν επιδοθεί σε μια τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο περισσότερο κόσμο το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Caravel», ωσάν στόχος να είναι να κάνει μια επίδειξη δύναμης και να στείλει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Όλα αυτά παίρνουν άλλες διαστάσεις αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η Νέα Δημοκρατία έχει φρέσκο αρχηγό (Κυρ. Μητσοτάκη) ο οποίος εξελέγη μόλις πριν από 15 μήνες και ζήτημα ηγεσίας δεν τίθεται από κανέναν. Εκτός κι αν ο κ. Δένδιας κινείται λίγο προφητικά ή είναι ενήμερος για διεργασίες που εξελίσσονται πίσω από κλειστές πόρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Δένδιας συμπεριλαμβανόταν στους λεγόμενους «δελφίνους», ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη από τις κεφαλές της παράταξης κι έτσι δεν μπήκε ποτέ στην κούρσα διαδοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί και πως οι κινήσεις του έχουν τη σύμφωνη γνώμη κορυφαίων στελεχών, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης κ.ά.


Σχολιάστε εδώ