Πού το πάει ο Πανιώνιος;

Διότι, φίλε μου, δεν είναι δυνατόν να κλείνεις τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και να τον παίζεις όπως η γάτα τον ποντικό και από την άλλη να μην ενδιαφέρεσαι για βαθμούς στα τρία πολύ εύκολα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου (οι ήττες στα οποία έφεραν την ομάδα της Νέας Σμύρνης να ξεκινά από θέση ουραγού στην ειδική βαθμολογία).

Θέλω να πω, δεν μπορεί κανείς να σε εμπιστεύεται (πολύ περισσότερο οι παίκτες του στοιχήματος…) όταν δέχεσαι τρία γκολ στην έδρα σου από τον Λεβαδειακό (να θυμίσω ότι ήταν η πρώτη και… τελευταία εκτός έδρας νίκη των Βοιωτών) ή όταν νικάς α λα καρτ τους αδύνατους του πρωταθλήματος. Και, βέβαια, όταν χάνεις σε δήθεν… επεισοδιακό αγώνα στο γήπεδο της Κέρκυρας, με τον προπονητή της οποίας έχεις ήδη συμφωνήσει!

Εν πάση περιπτώσει, οι Νεοσμυρνιοί αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη μετά τους δύο πρώτους αγώνες και τώρα θα υπολογίζονται πολύ σοβαρά στο υπόλοιπο του μίνι τουρνουά. Αν καταφέρουν να σταθούν θετικά στη φλεγόμενη (ένεκα της ήττας από την ΑΕΚ) «Τούμπα» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τότε θα βάλουν σοβαρή υποψηφιότητα για να δώσουν εκείνοι τους αγώνες στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ξεκίνημα των πλέι οφ άφησε, γενικά, περίεργη γεύση στους αντικειμενικούς φιλάθλους, μιας και τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν κάπως αναπάντεχα. Εκτός από τον Πανιώνιο, που παλεύει, έχοντας δώσει μαθήματα άγνοιας κινδύνου, οι τρεις άλλες ομάδες, οι θεωρούμενες και μεγάλες, δείχνουν κουρασμένες και χωρίς καθαρό μυαλό, που έλεγε κάποτε ο συμπαθής καβαλιώτης προπονητής Βασιλάκης Δανιήλ – καλή του ώρα. Ο ΠΑΟΚ, σε ρόλο Ιανού, με το καλημέρα της φάσης αφαίρεσε το δικαίωμα από τον οικονομικό του ηγέτη να συνεχίσει τις μεγάλες δηλώσεις και τη φανφάρα με την οποία αντιμετώπισε πρόσφατα τα πάντα στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός, με τη συμπεριφορά του, θύμισε τον τίτλο της ποιητικής συλλογής της αείμνηστης Κατερίνας Γώγου («Άνω κάτω η Πατησίων»). Αδυναμίες στην άμυνα, έλλειψη ηρεμίας, αποβολές (τόσο στη Νέα Σμύρνη όσο και στη «Λεωφόρο» με τον ΠΑΟΚ) και ένας απίστευτα μόνος Μπέργκ αφαιρούν από τον ικανό Μαρίνο Ουζουνίδη την πιθανότητα να καταστήσει φαβορί την ομάδα του για την προνομιούχο θέση.

Τέλος, η ΑΕΚ, σε σαφή αγωνιστική πτώση τον τελευταίο μήνα, θυμίζει την αγελάδα που γεμίζει την καρδάρα με γάλα, αλλά με μια υπολογισμένη κλωτσιά το ρίχνει στο έδαφος. Το γεγονός ότι ο Χιμένεθ υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί τον παίκτη-«παλτό» Αλμέιδα δείχνει, νομίζω, τη σαφή αδυναμία της ομάδας του. Τι άλλο;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ