ΠΟΥΛΗΣΑΝ για 104 εκατ. «κόκκινα» δάνεια 1,3 δισ.!

Και μάλιστα χωρίς να ενημερωθούν καν οι χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι θα είναι από δω και πέρα όμηροι της αγοράστριας εταιρείας, που θα μπορεί να τους εκβιάζει λέγοντάς τους:

Ή πληρώνεις το δάνειο που χρωστάς ή προχωρώ σε κατασχέσεις και σου παίρνω το σπίτι και ό,τι άλλο έχεις και στο τέλος σε κλείνω και στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα, από τα 104 εκατ. ευρώ που δίνει ο αγγλικός όμιλος τα 70 εκατ. ευρώ θα πάνε για την κάλυψη της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας και, όπως κυκλοφορεί, ενδεχομένως να πάρει ανάλογο ποσοστό.

Το μέγα θέμα που προκύπτει για την Τράπεζα Αττικής και κυρίως για την εποπτεύουσα αρχή των τραπεζών, εν προκειμένω την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι γιατί πριν πουληθούν τα δάνεια, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, δεν κλήθηκε ο κάθε δανειολήπτης, μικρός και μεγάλος, να πληρώσει άμεσα το δάνειό του, αν όχι στο 8% του ποσού, στο 10% ή και στο 20%. Και στην περίπτωση που αρνιόταν ή δεν είχε την οικονομική ευχέρεια, να προχωρούσε στην πώλησή τους στον αγγλικό όμιλο.

Δεν αποκλείεται η τρίμηνη παράταση που δόθηκε στην έναρξη λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού να έχει σχέση με το… κλείσιμο «δουλειών» για κάποιους τυχερούς, που ενδεχομένως να έχουν προσβάσεις στα υψηλά διαμερίσματα της εξουσίας…

Να σημειώσουμε ότι η αγγλική Aldridge EDC Specialty Finance ειδικεύεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του χρηματοοικονομικού κλάδου, μεταξύ των οποίων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ήδη διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 2,3 εκατομμυρίων πελατών και απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η AEDC παίρνει το 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων «Θεά Άρτεμις» που έχει ιδρύσει η Τράπεζα Αττικής.


Σχολιάστε εδώ