Πλεόνασμα 4% συμφώνησε η κυβέρνηση για το 2019 και όχι 3,5%

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα γεγονότα με τα κυβερνητικά μηνύματα είναι τόσο αντιφατικά μεταξύ τους που η προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας οδηγεί σε ανεπιθύμητες αποκαλύψεις. Αυτό συνέβη με το non paper που διένειμε η κυβέρνηση στις 15 Μαΐου αναφορικά με τα μέτρα του μνημονίου Τσίπρα ή κατʼ άλλους 4ου μνημονίου. Στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα υποτιθέμενα αντίμετρα οι κυβερνητικοί συντάκτες του non-paper συμπεριέλαβαν στο πόνημά τους στον πίνακα που παραθέτουμε. Από τον πίνακα λοιπόν (γραμμή 3)προκύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 -2021 είναι 4,17%, 4,62% και 5,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Μετά την αναπροσαρμογή του μεσοπροθέσμου και των εξισορροπητικών μέτρων, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης (γραμμή 6 του πίνακα) το πλεόνασμα είναι 4% για το 2019, 4,01% για το 2020 και 4,03% για το 2021. Στην προσπάθειά τους να πλασάρουν το Μνημόνιο διαρκείας ως μεγάλη επιτυχία οι αετοί του Μαξίμου δεν συνειδητοποίησαν ότι μας αποκάλυψαν ότι δεν συμφώνησαν πλεόνασμα 3,5% αλλά 4% και μάλιστα μετά από εξισορροπητικές κινήσεις.

Μιας και το μάθαμε λοιπόν ας μας απαντήσουν στην εύλογη απορία πως κατάφεραν το προτεινόμενο από τους δανειστές πλεόνασμα του 3,5% να το ανεβάσουν στο 4% μετά από ένα χρόνο σκληρές διαπραγματεύσεις;

Βλέπετε θέλουν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει.


Σχολιάστε εδώ