Ομόφωνα «όχι» στην ίδρυση αποτεφρωτήρα στον Ελαιώνα

Τόσο οι έξι σύμβουλοι της παράταξης του Γ. Καμίνη όσο και οι τέσσερις της αντιπολίτευσης (Σ.σ.: Απουσίαζε μόνο ο σύμβουλος της Χρυσής Αυγής) ψήφισαν να μη γίνει αποτεφρωτήριο στην περιοχή τους και τόνισαν πως θα είναι σταθερά αντίθετοι σε κάθε πρόταση ή ενέργεια που θα υποβαθμίσει κι άλλο τη γειτονιά τους.

Στην αίθουσα της συνεδρίασης ήταν και πέντʼ-έξι πρόεδροι συλλόγων της περιοχής, που μετέφεραν τη βούληση των μελών τους να μην υπάρξει ούτε μία θετική ψήφος στην πρόταση Καμίνη.

Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν ο Ελαιώνας να γίνει η… αποθήκη της Αθήνας και όλες οι δράσεις που δεν μπορούν να γίνουν σε άλλες περιοχές να κατευθύνονται εκεί.

Αν θέλει ο δήμαρχος, τόνισαν, να κάνει αποτεφρωτήριο, ας το κάνει, όχι όμως στον Ελαιώνα.

Ο Ελαιώνας θα έχει το τζαμί, τον καταυλισμό των προσφύγων, τα παζάρια και δεν αντέχει κι άλλες κατασκευές που τον υποβαθμίζουν και ακυρώνουν την όποια προοπτική του για ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε ομιλητής που μιλούσε εναντίον της ίδρυσης αποτεφρωτηρίου νεκρών καταχειροκροτείτο από όλους τους παρισταμένους. Ο ίδιος ο Γ. Καμίνης, θορυβημένος από τις αντιδράσεις, κάλεσε τους έξι συμβούλους του την Τετάρτη στο δημαρχείο και επί 2,5 ώρες προσπαθούσε να τους πείσει ότι θα έπρεπε να ψηφίσουν στο συμβούλιο της επόμενης μέρας την ίδρυση αποτεφρωτηρίου για να μη φανεί πως υπάρχει διάσπαση στην παράταξή του και πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να περάσει ένα θέμα που θέλει.

Οι σύμβουλοι όμως ήταν ανένδοτοι και του είπαν, αντί να προσπαθεί να τους πείσει πόσο καλό θα κάνει στην περιοχή τους ο αποτεφρωτήρας, να πάει να κάνει… το καλό σε ένα άλλο διαμέρισμα (Κοινότητα) από τα επτά που έχει ο δήμος. Μήπως επειδή γνωρίζει ότι δεν θα τον θέλει κανένα από τα διαμερίσματα και θεώρησε ότι στην Γʼ Κοινότητα θα κατάφερνε να πείσει τους συμβούλους και τους φορείς πιο εύκολα από τις άλλες περιοχές;

Ούτως ή άλλως, όμως, ούτε αυτή η προσπάθειά του απέδωσε και πλέον ο αποτεφρωτήρας νεκρών είναι στον… αέρα.

Ύστατη προσπάθεια μπορεί να κάνει ο δήμαρχος φέρνοντας το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και εκεί δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει, αφού τουλάχιστον έξι σύμβουλοί του δεν θα το ψηφίσουν, μαζί με την αντιπολίτευση βεβαίως.

Υπάρχει, δε, και το ενδεχόμενο, ακόμα και αν περάσει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο, να «πέσει» στην αποκεντρωμένη διοίκηση, αφού το αρμόδιο διαμέρισμα έχει ψηφίσει ομόφωνα «όχι».


Σχολιάστε εδώ