Με την αγωνία των δημοσκοπήσεων

Θα αποτυπώνουν ακόμη τα αποτελέσματα της επικοινωνιακής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη αποδίδουν μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις των ερχόμενων εβδομάδων, καθώς θεωρούν ότι, πέραν των άλλων, θα δείξουν και αν έχει περιθώρια ανάκαμψης ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτή την έννοια, είναι εύλογη η αγωνία που επικρατεί στα κεντρικά, δεδομένου ότι τα πρώτα μηνύματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Κι όχι μόνον ως προς τους βασικούς δείκτες (πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης κ.ά.) αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

***

Αλαλούμ…

Πανσπερμία απόψεων καταγράφηκε στην έκτακτη σύσκεψη των τομεαρχών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με αντικείμενο τη στάση που έπρεπε να τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Ορισμένοι, δύο ή τρεις λένε οι πληροφορίες, τάχθηκαν υπέρ της σκληρής γραμμής, δηλαδή υπέρ της αποχής. Άλλοι τόσοι κινήθηκαν σε πιο μετριοπαθή λογική και πρότειναν η παράταξη να ψηφίσει ορισμένες από τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, η πλειονότητα των τομεαρχών στοιχήθηκε πίσω από την άποψη της ηγεσίας, που ήταν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και να καταψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα, ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρη στους πολίτες η στάση της Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα που θα στείλει να είναι πέρα για πέρα σαφές. Προς αποφυγήν μάλιστα απροόπτων (διαφορετικών φωνών), ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης, μέσω Twitter, να υπογραμμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος της κυβέρνησης για το 4ο Μνημόνιο. Όχι σε μέτρα, όχι σε αντίμετρα…

***

Έφαγαν… ανέκδοτα!

Τακτική «to know us better» εφαρμόζει ο Κυρ. Μητσοτάκης έναντι των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Έστω και με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου. Προ ημερών είχε καλέσει σε δείπνο όσους εξελέγησαν πρώτη φορά στις εκλογές του 2004, στα μέσα της εβδομάδας είχε καλεσμένους όσους έχουν εκλεγεί πριν από το 2004, με στόχο, λένε από το επιτελείο του, τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι και στις δύο εκδηλώσεις έλειψαν οι πολιτικές συζητήσεις και περίσσεψαν τα… ανέκδοτα.

***

Να μη γιορτάσει;

Παραμονές της ψήφισης στη Βουλή του νέου πακέτου επώδυνων μέτρων (περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου), ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος οργάνωσε πάρτι γενεθλίων. Όχι μια σεμνή εκδήλωση σε στενό κύκλο, όπως θα άρμοζε στις περιστάσεις, αλλά «εν χορδαίς και οργάνοις». Εκτός από την μπάντα του Στρατού, το χορευτικό τμήμα του Λιμενικού Σώματος, είχαμε ορχήστρες, λαϊκούς τραγουδιστές κ.ά. Το όλο σκηνικό, εκτός από τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αίσθηση και δυσφορία στην κοινωνία. Ο κ. Καμμένος ωστόσο δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται το άτοπο (παράδοξο) της υπόθεσης, όσο και τις αντιδράσεις. Μιλώντας στη Βουλή, προέτρεψε τους επικριτές του να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα και όχι με τα πάρτι!


Σχολιάστε εδώ