Μεγάλου: Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν

Κατʼ αρχάς στις Μινωικές Γραμμές, αφού, αν και ο μεγαλύτερος μέτοχος, με ποσοστό 48,5%, δεν κατάφεραν να εκλέξουν ούτε ένα μέλος, καθιστώντας της σαφές πως αν θέλουν πράγματι να αναλάβουν το management του μαγαζιού θα πρέπει να διαπραγματευτούν την τιμή και το υπόλοιπο πακέτο, που ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνει την Αttica Συμμετοχών (ναι, καλά διαβάσατε). Εν συνεχεία λοξοκοίταξε προς τη νυν διοίκηση της HSW, που μπορεί να διαρρέει τα περί στήριξής της από την πλειοψηφία των μετόχων, ωστόσο της τοποθέτησε έναν ναυπηγό και έναν οικονομολόγο (καθόλου τυχαίες οι ειδικότητες), πιθανόν για να διερευνήσουν εκ των έσω τις όποιες υπόνοιες – καταγγελίες. Και, τέλος, ξεκαθάρισε στους τρίτους, τόσο του ναυτιλιακού όσο και του τραπεζικού χώρου, ότι δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι σε κανέναν, διατηρώντας τους εκπροσώπους τους στις θέσεις τους, για να αναλάβουν τις ευθύνες των όποιων πράξεων και παραλείψεών τους.

***

• Και πού να ήξερε η διοίκηση της ακτοπλοϊκής σε ποιον ανήκει πλέον η εταιρεία που κατέχει τη βασική συμμετοχή των προνομιούχων χαρτιών της; Ούτε η πρώτη επαναληπτική, ιδιαίτερη γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΚ έλαβε χώρα, με το αιτιολογικό της μη απαιτούμενης απαρτίας, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος της ημερησίας διατάξεως, με αποτέλεσμα να ακολουθεί η δεύτερη στις 26/5/2017, ημέρα Παρασκευή.

• Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει απαιτήσεις από τη ΔΕΗ για τέλη χρήσης δικτύου, ΥΚΩ, συναλλαγές ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά κ.λπ.; Αν ναι, τότε η διοίκησή του γιατί φέρεται να μην έχει καταθέσει αγωγή προκειμένου να του καταβληθούν τουλάχιστον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους λογαριασμούς, οι τόκοι επιδικίας και το αναλογούν τέλος χαρτοσήμου;

• Μάλλον κάτι δεν θα σχεδίασε σωστά η διοίκηση της Alpha Bank, επιλέγοντας την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Dionic μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού; Γιατί διακινδυνεύει να βρεθεί με ποσοστό μετοχών που θα την υποχρέωνε σε δημόσια πρόταση ώστε να αποκτήσει και το υπόλοιπο;

• Αλήθεια, κύριε πρόεδρε του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ποιοι ευθύνονται που τα κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από την εγχώρια χρηματοαγορά δεν οδηγήθηκαν σε κέρδος διατηρήσιμο και βιώσιμο για αυτούς που τα διέθεσαν; Εκτός και αν για όλα φταίει η επενδυτική φρενίτιδα και όχι η μη άμεση υιοθέτηση των διεθνών τάσεων ρύθμισης των αγορών.

• Δίχως να υπάρχει πήχης, κάτω από τον οποίο θα κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός; Ο εκκαθαριστής ή ο υποψήφιος αγοραστής, ήτοι το αλλοδαπό fund Aiglon, μέσω της ελληνικής θυγατρικής του HPRD, θα καθορίσει τη διαδικασία εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας; Και το ρωτάμε γιατί από το συνολικό τίμημα έχουν να λαμβάνουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα, αν αυτό είναι πολύ χαμηλό, κάποιοι να μείνουν εκτός.

• Τυχαίο που μεταξύ των υποστηρικτών της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ήταν και η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας; Δεν νομίζουμε, καθώς από τώρα αναζητά ισχυρούς συμμάχους για την επικείμενη πώληση του ποσοστού που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.

• Θα αποτελέσει «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις; Δεν είναι τόσο η επικείμενη πώληση μέρους του ποσοστού της Grivalia ΑΕΕΑΠ από τη Eurobank, όσο το αν θα υπάρξει συμφωνία με τους νέους μετόχους, η οποία θα επιτρέπει στην τράπεζα να διορίζει τη διοίκηση και επομένως να εξακολουθεί να την ενοποιεί στον ισολογισμό του ομίλου.

• Απευθείας ανάθεση, διαγωνισμός ή ανάλογα με τις γνωριμίες του καθενός; Με τι είδους διαδικασίες η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων διόρισε τον κ. Σωτήριο Βασιλόπουλο ως ασφαλιστικό εκκαθαριστή της International Life, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων;

• Μια χαρά φάνηκε να βόλεψε την εταιρεία Κορρές η φημολογία περί πρότασης εξαγοράς από ξένο επενδυτικό σχήμα, αφού από το πουθενά η τιμή της μετοχής της κατέγραψε μίνι ράλι. Η διοίκησή της πάντως ούτε επιβεβαίωσε ούτε και διέψευσε, παρά αρκέστηκε να δηλώσει -μέσω διαρροών- πως ανά διαστήματα γίνεται αποδέκτης προτάσεων, αλλά αυτήν την περίοδο δεν προκύπτει κάποιος λόγος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

• Από τις επιτροπές στις ομάδες εργασίας, με την εμπλοκή τόσων στελεχών από διαφορετικές υπηρεσίες και φορείς, όσων ακριβώς χρειάζεται για να μην μπορεί να βρεθεί η άκρη του νήματος και να προσωποποιηθούν τυχόν ευθύνες!

Εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, των συναρμόδιων υπουργείων, του ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κ.λπ., αναμένεται να εμπλακούν στη διαδικασία εντοπισμού ακινήτων του δημόσιου και ευρύτερου τομέα που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση.

• Και ο νοών… νοείτω, κύριε εκκαθαριστά! Από τη στιγμή που στον διαγωνισμό πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων προκρίθηκε η γερμανική Krauss-Maffei-Wegmann (KMW), δεν νομίζουμε να έχει καμιά τύχη η νοτιοαφρικανική Paramount Group.


Σχολιάστε εδώ