Καλή επιτυχία

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν, έχει ως εξής: Σταύρος Καφούνης – πρόεδρος, Αλεξάνδρα Πάλλη – Αʼ αντιπρόεδρος, Νικόλαος Καυκαλάς – Βʼ αντιπρόεδρος, Ελένη Πρωτογέρου – Γʼ αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Τσαγγάρης – γενικός γραμματέας και Νικόλαος Γιαννόπουλος – ταμίας.

***

Στην τράπεζα θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, καθιερώνεται, η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών. Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

***

Απαντήσεις δεν πήραμε από τον υπουργό Τάσο Πετρόπουλο

Οφείλω να συγχαρώ και να επισημάνω ότι, για μια ακόμη φορά, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra ήταν εύστοχες, προς διερεύνηση κάθε πτυχής του ασφαλιστικού ζητήματος, και πάντα στο πλαίσιο του περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου. Όμως, σαφείς απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο δεν λάβαμε, ούτε για τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου, ούτε για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, ούτε για τις συνολικές περικοπές της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, ούτε για τη λύση στα μπλοκάκια, ούτε για τη νέα αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, ούτε, βέβαια, για την ταλαιπωρία όλων των ασφαλισμένων (και τη δική μου) με τον ΕΦΚΑ.

Οι απαντήσεις έδειχναν έναν άνθρωπο σε αμηχανία, που έψαχνε τα χαρτιά του και σκεφτόταν πώς θα απαντήσει για να υπερασπιστεί -εγωιστικά- ένα έργο που, όπως έχουν δείξει τα πράγματα μέχρι τώρα, μπάζει από παντού και, το κυριότερο, δεν γνωρίζουμε, βάσει της εισπραξιμότητας -μέχρι αυτήν τη στιγμή- στον ΕΦΚΑ, αν στο άμεσο μέλλον θα μπορούμε να παίρνουμε έστω και συντάξεις 500-600 ευρώ, ύστερα από σαράντα χρόνια υπηρεσίας μέσα στο καμίνι.

Ο αναγνώστης σας Π.Λ.


Σχολιάστε εδώ