Κάθε άλλο παρά κάτι το πρωτοφανέρωτο είναι…

Αν ξεφυλλίσει κανείς την ιστορία της Βουλής, θα βρει πολλά τέτοια περιστατικά, και μάλιστα πιο βίαια. Ο πατέρας του αρχηγού του κ. Δένδια, του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ζήσει στις μέρες της Αποστασίας, της οποίας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες, πολύ πιο βίαια επεισόδια. Φωτιά είχε πάρει η Βουλή ιδιαίτερα κατά την ψηφοφορία της κυβέρνησης του… «Γαργάλα τα, γαργάλα τα» Γ. Αθανασιάδη – Νόβα.

Χαρακτηριστική η παρακάτω αναφορά στη «Βικιπαίδεια»:

«Στις 3 Αυγούστου 1965 άρχισε η συνεδρίαση της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Νόβα. Η κατάσταση ήταν χαώδης. Οι βουλευτές της Ένωσης Κέντρου γιουχάιζαν και λοιδορούσαν τον Νόβα, του φώναζαν ʽʽΓαργάλα ταʼʼ αναφερόμενοι σε στίχους ποιημάτων, εκσφενδόνιζαν μικροαντικείμενα και συμπλέκονταν με κεντρώους βουλευτές που τον υποστήριζαν».

Μάλιστα, ο τότε βουλευτής της Ένωσης Κέντρου στη Ζάκυνθο Τάλμποτ Κεφαλληνός είχε ξηλώσει ένα έδρανο και το είχε πετάξει σε αποστάτες – βουλευτές. Υπάρχουν, μάλιστα, και φωτογραφίες.

Εκείνο το επεισόδιο ήταν η… αιτία από τότε τα έδρανα να είναι καρφωμένα στο έδαφος για να μην μπορεί κάποιος βουλευτής να κάνει ό,τι έκανε ο ζακυνθινός βουλευτής.


Σχολιάστε εδώ