Θα κατέβει στις εκλογές και στις ευρωεκλογές…

«Η Δημοκρατική Ευθύνη θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές μόλις ξεκαθαριστεί ότι η πολιτική ποιότητα και υγεία που εμφανίζεται στον πολιτικό της λόγο και τη δράση της αποτυπώνεται και σε αντίστοιχα ποιοτικά ψηφοδέλτια», τόνισε ο γενικός γραμματέας και πολιτικός επικεφαλής της ΔΕ Θωμάς Παπαλιάγκας μετά τη συνεδρίαση στις 13 – 14 Μαΐου στο Ναύπλιο του 53μελούς Γενικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου συζητήθηκαν οι προγραμματικές θέσεις. Και πρόσθεσε: «Το κόμμα θα κατέλθει στις ευρωεκλογές αυτόνομο αλλά και θα στηρίξει νέα ή παλιότερα αυτοδιοικητικά σχήματα (χωρίς να παρεμβαίνει στην αυτοδιοίκηση), τα οποία θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά καθαρότητας λόγου και ποιότητας».

***

Έτσι είναι, Φώφη;

Ο κ. Γιάννης Τούντας, ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, που σίγουρα δεν κάνω, είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη μετεξέλιξή της σε κύριο πόλο της Κεντροαριστεράς, σε άρθρο του στο «Βήμα» γράφει ότι «για το κομματικό και πελατειακό κράτος ευθύνεται πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ»!

***

Στη μαύρη λίστα 3 στελέχη του ΚΚΕ

Η… Δημοκρατία τρέχει από τα… μπατζάκια του Προέδρου της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο… Στη λίστα κυρώσεων σε βάρος άνω των 1.000 προσώπων, από δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβάνονται και τρία στελέχη του ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής, Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, και Γιώργος Μαγγανάς, στέλεχος. Και οι τρεις στοχοποιούνται για την πολιτική τους δράση, επειδή επισκέφθηκαν την εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς τον Νοέμβρη του 2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και προσθέτει: «Οι σημερινές ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε μια εθνικιστική παράκρουση, αιματοκυλούν τον λαό της χώρας τους στην περιοχή του Ντονμπάς, προχωρούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς σε βάρος αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων και απαγορεύουν πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚ Ουκρανίας».

***

Να εκπίπτουν…

του βουλευτικού αξιώματος όταν χειροδικούν εναντίον συναδέλφων τους κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων στη Βουλή προτείνει, με αλλαγή του Κανονισμού, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Σούρλας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, με αφορμή την ιταμή επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια. Επισημαίνει, μάλιστα, ο κ. Σούρλας ότι δεν επαρκούν τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα στα άρθρα 77επ. του Κανονισμού της Βουλής (ανάκληση στην τάξη, στέρηση λόγου, μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις, με αντίστοιχες κρατήσεις μέρους των αποδοχών των βουλευτών).


Σχολιάστε εδώ