ΖΙΖΑΝΙΟΝ

===Πρόεδρε της Ένωσης Κεντρώων, φίλε Βασίλη Λεβέντη, δεν φαντάζομαι να μην έστειλες τριαντάφυλλα στην Prorata, που στη δημοσκόπηση που έκανε σου δίνει 9%! Ούτε στα καλύτερα όνειρά σου δεν θα το περίμενες, πρόεδρε. Φρόντισε, βέβαια, να μην αφήσει παραπονούμενο ούτε τον Σταύρο Θεοδωράκη, βρίσκοντας ότι το Ποτάμι δεν έχει στερέψει, αλλά αντίθετα κατεβάζει πολύ νερό, γύρω στο 7%. Ακόμη και στον Καμμένο έκανε δώρο, αξίας 5%. Δεν παρέλειψε, τέλος, να δώσει αέρα στα πανιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με… μποφόρ γύρω στο 11%! Πάντα τέτοια… === «Η απόλυτη επιτροπεία της Ελλάδας, και μετά το 2018, μέχρι να εξοφληθεί το 75% των δανείων θα συνεχισθεί», τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. Που σημαίνει ότι το μαρτύριο του ελληνικού λαού δεν έχει ημερομηνία λήξης.=== Μονοκούκι ψήφισαν οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νέο Μνημόνιο, χωρίς μάλιστα να ρίξουν ούτε ένα δάκρυ. Κατόπιν αυτού, μην τρέφετε εσείς που είστε στην αντιπολίτευση καμία αυταπάτη ότι θα ρίξει κανείς την κυβέρνησή τους. Πού θα ξανακάνουν τέτοια ζωή… Αυτοκίνητα, φρουρά, γραμματείς, αποσπασμένοι, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, ταξίδια, όλα πληρωμένα. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, μισθός, και είσαι και εξουσία. Και με τα δύο θα ψηφίζουν ό,τι λάχει…=== Τον Στουρνάρα αντέγραψε ο πρωθυπουργός όταν, κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή επί της συζήτησης του νομοσχεδίου της συμφωνίας με τα 140 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση, είπε ότι «τώρα οι δανειστές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος». Μια ημέρα πριν, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη συνέντευξή του στο «Politico» είχε πει: «Η Ελλάδα έκανε όλα όσα ζήτησαν οι εταίροι της. Τον λόγο έχουν τώρα οι δανειστές».

@ Aτάκα του Βασίλη Κορκίδη από την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο Μνημόνιο – συμφωνία, που ψηφίσθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και βάζει ταφόπλακα στην Αγορά: «Οι μικρομεσαίοι της Αγοράς ζητήσαμε να κλείσετε την αξιολόγηση, όχι να κλείσετε τα μαγαζιά μας».

***

Άργησε αλλά έμαθε…

…ότι «η ʽʽτρόικαʼʼ έχει ελληνοποιηθεί, διότι κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα προτείνει αλλαγές στο φορολογικό σύστημα». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και προχώρησε στην ομολογία ότι μετά τα μαθήματα που πήρε «η ΝΔ έχει διδαχθεί από τα δικά της λάθη, τα λάθη των άλλων κυβερνήσεων αλλά και τα λάθη της ʽʽτρόικαςʼʼ».

Μόνο που, Κωστή μου, τον λογαριασμό από τα λάθη της «τρόικας» και τα δικά σας τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τα παραπάνω τα είπε από το βήμα του συνεδρίου του ECR Hellas «Ακροβατώντας προς την Ανάπτυξη».


Σχολιάστε εδώ