Επί του πιεστηρίου

Υπάρχουν δικαστές στη Φλώρινα. Με μια απόφαση καίρια, το εκεί Ειρηνοδικείο μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών και εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό όχι μόνο την κύρια κατοικία τους αλλά και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας. Πρόκειται για μια απόφαση που ανοίγει δρόμους, από τη στιγμή που δεν μπορούν να την αγνοήσουν τα δικαστήρια της χώρας και δεν θα χάσει το σπίτι του όποιος βρίσκεται στην ίδια θέση με το ζευγάρι της Φλώρινας.

***

«Κλειστόν», έλεγε η πινακίδα που είχε αναρτηθεί σε όλες τις εισόδους του Εθνικού Κήπου το πρωί της περασμένης Δευτέρας, χωρίς καμία προειδοποίηση την προηγούμενη μέρα και χωρίς να γίνει γνωστό για ποιον λόγο. Τόσο πολύ οι διοικούντες τον Εθνικό Κήπο σέβονται τους πολίτες αλλά και τους ξένους που είχαν προγραμματίσει να πάνε βόλτα στην όαση στην καρδιά της Αθήνας…

***

Πάλι καλά που δεν διέταξε την εκτέλεση όποιου άγγλου επιχειρηματία προσλαμβάνει μετανάστη. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 λιρών σε όποιους προσλαμβάνουν μετανάστες.


Σχολιάστε εδώ