Απʼ όλα έχει ο μπαξές

• Διαβάσαμε στο mignatiou.com το άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη με τίτλο «Το ΝΑΤΟ, οι πολιτικές και ηθικές ιδέες» και το αντιγράφουμε: «Ο πολιτικός κρετινισμός των Αμερικανών αναλυτών δεν έχει όρια. Τίποτα όμως που έχει γραφτεί μέχρι τώρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κρετινισμό του γνωστού νεοσυντηρητικού γεωπολιτικού αναλυτή Robert Kaplan. Το Center for American Progress έδωσε στη δημοσιότητα, στις 12 Μαΐου, την τελευταία μελέτη του μέλους του και γνωστού γεωπολιτικού γκουρού Robert Kaplan “The Return of Marco Poloʼs World and the U.S. Military Response”. Στο εισαγωγικό κεφάλαιό του, “The Dispersion of the West”, ο Kaplan γράφει μεταξύ άλλων και το εξής: “Ποτέ στην ιστορία δεν έχει φτάσει ο Δυτικός πολιτισμός σε τέτοιο γεωπολιτικό σημείο εξειδικευμένης ωμής ισχύος όπως στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και της αμέσως μετά περιόδου. Για μισό και πλέον αιώνα η Βορειο-ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) συμπύκνωσε μια μακρά παράδοση χιλίων ετών σε πολιτικές και ηθικές αξίες -τη Δύση δηλαδή- σε μια εύρωστη στρατιωτική συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ υπήρξε πολιτισμικό φαινόμενο προτού υπάρξει κάτι άλλο. Οι πνευματικές ρίζες του ΝΑΤΟ πάνε πίσω στις φιλοσοφικές και διοικητικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Ρώμης, στην εμφάνιση του Χριστιανισμού (πολιτισμού), στις απαρχές του Μεσαίωνα, και στο Διαφωτισμό του 17ου και 18ου αιώνα- από όπου και προέρχονται και οι ιδέες της Αμερικανικής Επανάστασης”. Όλα αυτά από το ΝΑΤΟ του φασίστα Σαλαζάρ της Πορτογαλίας, της Χούντας των Συνταγματαρχών της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ των επιδρομικών πολέμων σε Γιουγκοσλαβία και σε Λιβύη, εκεί όπου ο κόσμος έγινε μάρτυρας του λυντσαρίσματος του Μουαμάρ Καντάφι- συνεργάτη του ΝΑΤΟ από το 2003- από Λίβυους συμμάχους του ΝΑΤΟ!».

Έχει κανένας αντίρρηση;

• «Προσπαθώ να βγάλω τα γίδια από το Κάστρο της Άσσου», είπε και μας «έστειλε» ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης, συνέχισε δε λέγοντας ότι έβγαλε τους προβολείς από το κτήμα του και τους έβαλε στο Κάστρο και τους έκλεψαν…

Και μετά μιλάμε για «success story» στον τουρισμό της Κεφαλονιάς.

• Λένε ότι μαζί με τους κοκοφοίνικες που φυτεύτηκαν στην Παναγή Βαλλιάνου, στο υπό διαμόρφωση ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου, ο δήμος θα φέρει και μαϊμούδες για να κατεβάζουν τις καρύδες που θα παράγουν…

• Και κάτι καλό για τον τουρισμό του νησιού: Δεκατρείς παραλίες έχουν φέτος Γαλάζια Σημαία.

Πετανοί, Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός, Άβυθος, Λουρδάς, Άμμες, Σκάλα, Αράγια Πόρου, Μύρτος, Ξι, Αγία Βαρβάρα – Κατελειός, Αντίσαμος, Μπούκα – Παλιοσταφίδα/Mediterranee.

• Ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος από τις ιερόδουλες οίκος ανοχής λειτούργησε στο Άμστερνταμ και μάλιστα υπό την αιγίδα του δήμου, σε μια προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη βιομηχανία του σεξ, που ανθεί στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Για τη λειτουργία του οίκου ανοχής, που επεκτάθηκε σε τέσσερα κτίρια, απασχολούνται σαράντα άτομα που έχουν και ενεργό ρόλο στη διαχείρισή του, ενώ συμμετέχουν στον οργανισμό «My Red Light», που θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του μέσω του δήμου, στον οποίο ανήκει και η ιδιοκτησία των κτιρίων.

Ελπίζω να μην μπουν τέτοιες ιδέες ανάπτυξης στους ημέτερους δημοτικούς μας άρχοντες.

• Όταν το «Survivor» καθορίζει με ποια σειρά θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή σε μια τόσο κρίσιμη για τη ζωή μας συνεδρίαση, τότε θα πρέπει ΟΛΟΙ να προβληματιστούμε. Θα πρέπει να μας προβληματίσει η -έστω και χάριν αστεϊσμού- παραδοχή του κυρίου Τσακαλώτου από το βήμα της Βουλής ότι εννέα στους δέκα βλέπουν «Survivor»…

• Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε ο Αϊ-Στράτης μετά την επιδρομή από σμήνη με ακρίδες που σκέπασαν το νησί απειλώντας το φυτικό κεφάλαιο του νησιού και κατʼ επέκταση και το ζωικό.

Και καλά, με στοχευμένους αεροψεκασμούς το πρόβλημα των ακρίδων στον Αϊ-Στράτη θα αντιμετωπιστεί.

Με τις «ακρίδες» που έχουν σκεπάσει την Ελλάδα και εξα­φανίζουν τα όνειρα και τη ζωή μας θα γίνει κάτι;

• Ένα φιλόδοξο πρό­γραμμα άρχισε στη γειτονική μας Ιταλία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Local Italy.

Χαρίζονται 103 κτίρια σε όλη τη χώρα, πολλά από τα οποία είναι κάστρα και ιστορικές βίλες, σε όποιον θέλει να τα εκμεταλλευθεί.

Όσοι πάρουν μέρος σʼ αυτό το πρόγραμμα και δεχθούν την προσφορά θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα μεταμορφώσουν τα κτί­ρια σε πόλους έλξης τουριστών, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά, και θα βοηθήσουν έτσι τις τοπικές οικονομίες με σκοπό να αποδειχθεί ότι στην Ιταλία δεν υπάρχουν μόνο η Βενετία, η Τοσκάνη και το Μιλάνο.

Το πρότζεκτ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες μέχρι σαράντα ετών, η προθεσμία για συμμετοχή σʼ αυτό λήγει στα τέλη Ιουνίου και θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, στον οποίο θα διατεθούν 200 επιπλέον κτίρια.

Παράδειγμα προς μίμηση και για την Ελλάδα, όπου το κράτος-γιγαντοϊδιοκτήτης αφήνει κτίρια και μνήμες να χάνονται…

• Μια κορυφαία διοργάνωση για το νησί της Ιθάκης ανακοίνωσε ο δήμαρχός της. Στις 26 και 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί παγκόσμιο συνέδριο στο νησί με θέμα «Ο Τουρισμός Υγείας αναζητά την Ιθάκη του». Πρόκειται για ένα συνέδριο με θέμα τον ιατρικό τουρισμό και την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό 12 μήνες τον χρόνο και το οργανώνουν οι ΚΕΔΕ, Δήμος Ιθάκης, ΠΕΔΙΝ. Ελληνικές συμμετοχές επωνύμων: Παναγιώτης Κουρουμπλής – υπουργός Ναυτιλίας, Έλενα Κουντουρά – υπουργός Τουρισμού, Παύλος Πολάκης – υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά – πρόεδρος ΠΑΣΟΚ.

Διεθνείς συμμετοχές: Υπουργός Υγείας Ρουμανίας, δήμαρχος Βουκουρεστίου, δήμαρχος Σόφιας…

Μήπως κάπου πάσχει η διοργάνωση, όταν από όλη την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν μόνο αυτοί;

• Καθόλου διπλωματικά δεν φέρθηκε ένα αυστριακό αγριογούρουνο στον βρετανό πρέσβη στην Αυστρία.

Ο Λέιγκ Τέρνερ αποκάλυψε την περιπέτειά του όταν συναντήθηκε με το αγριογούρουνο σε δάσος κοντά στη Βιέννη. Στην προσπάθεια να του ξεφύγει ανέβηκε σε στοίβα κορμών από δέντρα, απʼ όπου γλίστρησε και τραυματίστηκε.

Γλίτωσε γιατί την τελευταία στιγμή το αγριογούρουνο αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο μαζί του.


Σχολιάστε εδώ