Υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου ο Νίκος Χριστοδουλάκης!

Και δεν αρκείται μόνο σε αυτήν τη σφαγή ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Γίνεται σημαιοφόρος των δανειστών και στη διαταγή τους για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την οποία δυστυχώς αποδέχθηκε η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση και θα φέρει πολύ πόνο στους συνταξιούχους, η σύνταξη των οποίων έχει ήδη περικοπεί 13 φορές!

Και δεν είναι λόγια του αέρα αυτά που δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη, ο οποίος κινείται για να μας… ξανασώσει. Τα γράφει στο άρθρο του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής, με τίτλο «Η ευκαιρία του μεγάλου συμβιβασμού».

Οι προτάσεις του για τη σφαγή του αφορολογήτου και των συντάξεων έχουν ως εξής:

«Η σοβαρή μείωση του αφορολογήτου θα διευρύνει αισθητά τη φορολογική βάση και θα αποκαλύψει σμήνη φοροφυγάδων που συνωθούνται μόλις κάτω από το σημερινό όριο. Η αύξηση των εσόδων που θα επέλθει μπορεί μετά να χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει μια γενναία απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την ελάφρυνση των σημερινών συντελεστών, καθώς και τη χρηματοδότηση από τον Προϋπολογισμό όσων πραγματικά έχουν χαμηλά εισοδήματα και δεν καλύπτουν βιοποριστικές ανάγκες.

Η κατάργηση των προσωπικών διαφορών σε πολλές ειδικές κατηγορίες συντάξεων θα μειώσει τον λαβύρινθο του ασφαλιστικού συστήματος και θα κάνει πιο εύκολη την ενοποίησή του. Με τις εξοικονομήσεις που θα προκύψουν, μπορούν να ενισχυθούν όλες οι συντάξεις με ενιαίους κανόνες, διασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη ωφέλεια σε όσους πλήρωναν κανονικά τα ένσημά τους και όχι σε όσους εκμεταλλεύτηκαν χαριστικά το σύστημα απονομής. Επιπλέον θα λειτουργήσει καλύτερα και ο ΕΦΚΑ που διαφορετικά κινδυνεύει να μετατραπεί σε απλό θυρωρείο διεκπεραίωσης κάθε σύνταξης σαν ειδική περίπτωση μέχρι να πελαγώσει εντελώς και να καταρρεύσει».


Σχολιάστε εδώ