Υπάρχει και συνέχεια;

Οι εικόνες από την αερογέφυρα που οδηγεί στις θύρες του σταδίου ήταν της ντροπής, αλλά τόσο ο υφυπουργός του Αθλητισμού όσο και ο υπουργός Προστασίας (!) του Πολίτη ξόρκισαν τα θλιβερά γεγονότα με λόγια του συρμού, εντελώς ανούσια έως γελοία.

Δήλωσε ο νεαρός Γ. Βασιλειάδης: «Θα υπάρξει οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών, διά νόμου». Ωραίο πράγμα! Άντε όμως και το θεσπίζεις το μέτρο. Αναρωτιέται όμως κανείς για το ποιος θα το τηρήσει. Όσο για τον κ. Τόσκα, τον υπουργό της κλασικής δημόσιας τάξης, ο άνθρωπος κάτι έπρεπε να πει, οπότε το ξεφούρνισε: «Θα υπάρξουν σοβαρές (!) κυρώσεις σε ομάδες που δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα»! Προσέξτε τη διατύπωση: Θα τιμωρηθούν ΟΜΑΔΕΣ, δηλαδή άδεια πουκάμισα.

Αν ήθελε κάποιος να τιμωρήσει αξιοπρεπώς τους ενόχους, θα τιμωρούσε τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες με εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία τους, με βαρύτατα πρόστιμα αρκετών εκατομμυρίων έως υποβιβασμό, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί τους (δηλαδή οργανωμένοι στρατοί…) δημιουργούν την ωραία ατμόσφαιρα που καταλήγει σε συλλήψεις, τραυματισμούς και σειρήνες νοσοκομείων του ΕΚΑΒ.

Φυσικά, ουδείς θα τολμήσει να ενοχλήσει τις… ομάδες για όσα συνέβησαν στον φετινό τελικό του κυπέλλου, ούτε καν τον άσχετο (!) επόπτη γραμμών, ο οποίος χάρισε (μη δίνοντας κλασικό οφσάιντ) τη νίκη στην ομάδα του ΠΑΟΚ και του λαλίστατου τελευταία (επί παντός του επιστητού), ρωσοπόντιου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Και ξέρετε γιατί δεν θα συμβεί τίποτε απολύτως; Διότι θα τηρηθεί η εδώ και πολλά χρόνια σταθερά, που θέλει τις (εκάστοτε) κυβερνήσεις να φοβούνται (για την ακρίβεια να τρέμουν) τη διαπλοκή στο ποδόσφαιρο.

Μη με ρωτήσετε ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι, καθότι δεν χρειάζονται διευθύνσεις και ονόματα – οι πάντες τους υποπτεύονται (για την ακρίβεια γνωρίζουν λεπτομερώς τι συμβαίνει…).

Να κλείσω εκφράζοντας τον φόβο μου για πιθανά νέα έκτροπα στα γήπεδα, αφού η ποδοσφαιρική… πανδαισία συνεχίζεται με τη φάση των γελοίων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ. Τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για τη δεύτερη θέση, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, σε άδεια γήπεδα, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Κάποιοι από τους παίκτες ενδεχομένως να εμφανιστούν χωρίς δυνάμεις μετά το ξεθέωμα της κανονικής περιόδου, αλλά δεν πρόκειται να χαλάσει ο κόσμος. Και που έχουν δυνάμεις, τι προσφέρουν;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ