Το 2018 θα στηθούν οι κάλπες

«Οι εκλογές γίνονται σπανιότατα αν χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όταν μια κυβέρνηση που είναι στην εξουσία κρίνει ότι είναι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που τη συμφέρει να προκαλέσει εκλογές», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» (Kontra). Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να επιλέξει να πάει σε εκλογές το 2019, δεδομένου ότι από τις αρχές αυτού του χρόνου θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που συμφώνησε με τους δανειστές («θα πέσει ο πρώτος ʽʽκόφτηςʼʼ»). Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Κακλαμάνης θεωρεί ως πλέον πιθανό χρόνο για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία τον Σεπτέμβριο του 2018.

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, υπογράμμισε ότι η παράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα.

«Εμείς πάμε μετωπικά σε ʽʽόχιʼʼ», τόνισε, ενώ άσκησε κριτική στους βουλευτές εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο της συμφωνίας. «Βγαίνουν στα κανάλια και πανηγυρίζουν για τη συμφωνία – ότι είναι εκπληκτικό πράγμα.

Ωραία, αφού είναι νέκταρ αυτή η συμφωνία, εμείς δεν θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί τους, ας το πιουν μόνοι τους το νέκταρ», επισήμανε!

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση συμπεριλάβει στα αντίμετρα προτάσεις που έχει καταθέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο κ. Κακλαμάνης δεν άφησε κανένα περιθώριο: «Κανένα ζήτημα δεν θα έχουμε, γιατί ξέρουμε ότι γίνεται εκ του πονηρού. Όπως είπα, θέλουμε να δώσουμε πολιτικό και ιδεολογικό μήνυμα. Δεν θα πούμε ʽʽόχιʼʼ επειδή δεν είναι σωστό το μέτρο της μείωσης του 13%, αλλά δεν είμαστε τόσο χαζοί όσο μας νομίζει ο κ. Τσίπρας και ούτε εκείνος είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει».


Σχολιάστε εδώ