Συνέδρια επιβεβαίωσης της ηγεσίας της Φώφης

Για πολλά στελέχη υπάρχει ακόμα το ερώτημα αν αυτή η εσωκομματική ένταση θα ανακόψει σε πρώτη φάση τη δημοσκοπική βελτίωση που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα και αν στη συνέχεια θα επηρεαστεί συνολικά η πορεία και η εικόνα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τι «αβαρίες» αφήνει το κύμα εσωστρέφειας και τι βάθος έχει.

Πάντως, τόσο η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προχωρούν, με πρώτο βήμα το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου). Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, στην κοινή συνεδρίαση, σήμερα, όλων των ΚΕ των κομμάτων και των Κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες για το πλήρες ξεκαθάρισμα του τοπίου αλλά και για τα επόμενα βήματα της Συ­μπαράταξης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις για νέα προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Δηλαδή, να ζητήσει να υπάρξει εκ νέου εκλογή από τη βάση για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και μια νέα επανεκλογή της από τη βάση θα έβαζε τέλος στα σχέδια ανατροπής της.


Σχολιάστε εδώ