Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Αργά το πήρε χαμπάρι ο ΣΕΒ ότι για να επιβιώσουν τα νοικοκυριά χαλάνε από τα έτοιμα, από τη στιγμή που δουλειά δεν υπάρχει και τα λουκέτα δεν σταμάτησαν να αυξάνουν μέσα στο 2016. Αντίθετα, συνεχίζεται η αύξηση και το 2017. Αποτέλεσμα, τα νοικοκυριά απέσυραν από τις αποταμιεύσεις τους τον προηγούμενο χρόνο 10,6 δισ. ευρώ, από τη στιγμή που τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους. Αυτό, άραγε, ο Δραγασάκης και ο Τσακαλώτος το έχουν πάρει χαμπάρι;

o Από 369.000 θέσεις εργασίας που είχαν οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες πριν από εννέα χρόνια, σήμερα απασχολούν γύρω στους 300.000 εργαζομένους! Άλλο ένα θαύμα που πέτυχαν οι εταίροι στη χώρα μας.

o Για να μη μας δουλεύουν… Από την αρχή της κρίσης οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν χάσει μέχρι και το 48% του εισοδήματός τους! Με τη νέα δε συμφωνία οι περικοπές θα είναι έως 300 ευρώ στις κύριες συντάξεις και μέχρι 70 ευρώ στις επικουρικές.

o Αλλά τι στενοχωριόμαστε; Υπάρχουν και χειρότερα. Οι… δυστυχείς Αμερικανοί, όπως γράφτηκε, δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις κάρτες τους. Σε 1 τρισ. δολ. ανέρχονται αυτά που χρωστάνε, με προβλέψεις 1 δισ. δολ. για κάλυψη επισφαλειών! Τα δε φτωχά νοικοκυριά (δεν έχουμε την… αποκλειστικότητα) χρωστάνε κατά μέσο όρο 10.307 δολάρια το καθένα σε πιστωτικές κάρτες.

o Την ίδια ώρα, ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έχει μαζέψει σε μετρητά –κρατηθείτε, μην τρελαθείτε– γύρω στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια! Και έχει και κάτι… ψιλά ακόμη. Έχει κάνει εξαγορές που η αξία τους υπερβαίνει τα 20 δισ. δολ.! Μήπως πρέπει να κάνουμε κανέναν έρανο για να μην πεθάνει από την πείνα; Πώς το έλεγε ο Βάρναλης;

o Έσπασαν όλα τα ρεκόρ οι εξαγωγές… Όχι οι δικές μας, οι ελληνικές. Οι γερμανικές. Μόνο τον Μάρτιο η αξία των προϊόντων που εξήγαγε η Γερμανία έφθασε στα 118,2 δισ. ευρώ! Τον ίδιο μήνα το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 25,8 δισ. ευρώ.

o 50.000 θέσεις εργασίας έχει στην τσέπη του ο ΣΕΒ! Εξήντα δράσεις με επίκεντρο τις ψηφιακές υποδομές και δεξιότητες σε δέκα κλάδους της οικονομίας και στο κράτος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδ. Φέσσας, με στόχο έως το 2021 να αυξηθεί κατά 7,6 δισ. ευρώ ο εθνικός πλούτος και έτσι να δημιουργηθούν άμεσα 50.000 νέες μόνιμες θέσεις απασχόλησης. Για το ποιος θα βάλει τα 2 δισ. ευρώ που στοιχίζουν οι νέες αυτές επενδύσεις δεν είπε λέξη.


Σχολιάστε εδώ