Πάγκαλος: Ο Σαββίδης ήθελε να χρηματοδοτήσει με πάρα πολλά λεφτά δύο υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ!

Όπως γράφει ο Θ. Πάγκαλος, γνώρισε τον κ. Σαββίδη στη Μόσχα, όπου ήταν «εισηγητής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία.

Ο Ιβάν Σαββίδης όταν τον γνώρισα ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Δούμας. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι ήταν αγνός πατριώτης, πιστός στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού, αν και κάπως πρωτόγονος».

«Θέλω να δω τον Σημίτη»

Και συνεχίζει ο Πάγκαλος την… εξομολόγησή του:

«Μετά από αυτό, σε ένα του ταξίδι στην Ελλάδα, μου ζήτησε να δει τον Κώστα Σημίτη. Όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο και δεν έγινε ποτέ. Με ρώτησε αν θα έβλεπα θετικά την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τους δύο ποντίους υποψηφίους που είχαμε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής και μετά πρότεινε ένα εξωφρενικά υψηλό ποσό για τον καθένα. Του τόνισα ότι από τον εκλογικό νόμο οι δαπάνες των υποψηφίων είναι περιορισμένες και ότι οποιαδήποτε ενίσχυση θα πρέπει να είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου». Και προχωράει:

«Μετά τον κ. Σημίτη αγάπησε τον κ. Καραμανλή και τώρα τον κ. Τσίπρα. Υιοθέτησε την μποδοσάκειο ρήση: ʽʽΟ επιχειρηματίας οφείλει να είναι με αυτόν που κερδίζει τις εκλογές. Αν προβλέπει το μέλλον λανθασμένα, τότε η ζημία θα είναι δική του και όχι κανενός άλλουʼʼ».

Και καταλήγει ο Πάγκαλος ως εξής το πόνημά του για τον «Ιβάν τον τρομερό»:

«Ο κ. Σαββίδης κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι έλληνες επιχειρηματίες. Προσπαθεί να είναι ενταγμένος θετικά μέσα σε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα διαπλοκής, που του αποφέρει κέρδη».

Αυτά, και περιμένουμε την αντίδραση του κ. Σαββίδη, αν είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα και Σημίτη.


Σχολιάστε εδώ