Ο μεγάλος μπαταχτσής…

Πέραν των 5,047 δισ. ευρώ, υπάρχει και ένα… κρυφό χρέος του Δημοσίου σε ιδιώτες, το οποίο δεν καταγράφεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ανέρχεται σε 1,9 δισ. ευρώ. Είναι οι αιτήσεις για επιστροφή φόρου, οι οποίες εδώ και πάνω από έναν χρόνο δεν έχουν ελεγχθεί για να επιστραφούν τα χρήματα που έχει εισπράξει το Δημόσιο.

Άραγε, Εισαγγελέας δεν υπάρχει να πιάσει το… κράτος και να το βάλει στη φυλακή ή να απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των εκπροσώπων του; Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι οφειλές που έχουν οι πολίτες είναι αποτέλεσμα των λουκέτων που έφεραν οι πολιτικές όλων εκείνων που κυβέρνησαν τα τελευταία 20 χρόνια. Και την ανικανότητά τους την πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βλέπουμε κάθε μέρα. Όπως την αύξηση κατά 11.872 των οφειλετών που τέθηκαν εκτός ρύθμισης των ασφαλιστικών τους οφειλών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, με τον συνολικό αριθμό των οφειλετών που είναι εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης να φθάνει στους 115.658. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των ασφαλιστικών οφειλών που αντιστοιχεί στις απολεσθείσες ρυθμίσεις των 115.658 οφειλετών ανέρχεται σε 4,5 δισ. ευρώ!


Σχολιάστε εδώ