«Μέρες Θάλασσας», από 24 έως 28 Μάη, στον Πειραιά

Φέτος, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη, θα γίνουν περίπου 50 εκδηλώσεις, όπως event, συναυλίες, εκθέσεις, αγώνες, παραστάσεις, κ.λπ., που θα κάνουν για ένα πενθήμερο τον Πειραιά πρωταγωνιστή δράσεων και ενδιαφέροντος στο λεκανοπέδιο. Με τις πρωτοβουλίες αυτές ο Πειραιάς θα γίνει πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες, κάτι που θα τονώσει την εσωτερική αγορά και θα έχει θετικό αντίκτυπο για τα καταστήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, φέτος στις εκδηλώσεις θα μπουν και τα μαγαζιά του Μικρολίμανου, ενώ η μαζική συμμετοχή φορέων και συλλόγων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος στη Δημοτική Αρχή. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης τόνισε ότι οι «Μέρες Θάλασσας» έγιναν θεσμός και μέσω αυτών ο Πειραιάς ανανεώνει τη σχέση του με το υγρό στοιχείο. Τέλος, ο Π. Κόκκαλης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, τόνισε ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί μια άσκηση εξωστρέφειας της πόλης και μια άσκηση συνεργασίας πολλών φορέων, οργανώσεων, συλλόγων με υπηρεσίες του δήμου για την αρτιότερη οργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος των εκδηλώσεων.

***

• Επιστολή στήριξης του Ολυμπιακού και καταγγελίας της άνισης μεταχείρισής του από τους παράγοντες της Πολιτείας συνέταξαν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Μελάς, Βεντούρης, Ζηλάκου, Αντωνάκος) με σκοπό να την υπογράψουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Πειραιά. Τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του κειμένου πάνω από 200 άτομα της ΤΑ της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά το είχαν υπογράψει. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την περασμένη Δευτέρα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαστρονικόλας πρότεινε το κείμενο αυτό να γίνει και ψήφισμα του συμβουλίου για να έχει μεγαλύτερο κύρος κάτι που έγινε ομόφωνα δεκτό με μοναδική άρνηση, εκείνη των συμβούλων του «Λιμανιού της Αγωνίας» οι οποίοι δήλωσαν «παρών». Ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε διχογνωμία στον συγκεκριμένο συνδυασμό που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σχολιάσθηκε δεόντως…

• Με μια παραστατικότατη αναφορά, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αγγελόπουλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της επιστολής-ψηφίσματος για τη στήριξη του Ολυμπιακού, γιατί, όπως είπε, πάγια θέση του είναι οι αγώνες να κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά. Και τώρα -συνέχισε- θέλουν να ακυρώσουν στα χαρτιά αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός στα γήπεδα.

• Επέμενε ο σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής» Ηλίας Κατσαφάδος να λέει ότι ο Δήμος Πειραιά είναι χρεοκοπημένος. Το είπε κάμποσες φορές, μέχρι που ο δήμαρχος δεν άντεξε και τον διόρθωσε: «Δεν είναι χρεοκοπημένος ο δήμος. Από πού το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Δίνουμε μια διαρκή μάχη ακριβώς για να μη χρεοκοπήσει».

• Για πολλοστή φορά, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είπε ξεκάθαρα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ότι το τραμ μέχρι στιγμής έχει βλάψει την πόλη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό! «Εδώ και δυόμισι χρόνια», τόνισε, «μόνο προβλήματα δημιουργεί. Έχω θέσει το θέμα σε όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά όλοι μου λένε πως μόνο όταν τελειώσει το έργο θα τελειώσουν και τα βάσανά μας». «Με διαβεβαίωσαν όμως», κατέληξε, «ότι στις 23 Ιουλίου το έργο θα παραδοθεί. Οπότε λίγη υπομονή ακόμα…».

• Λόγω κάποιων διαδικασιών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα έργα στην Πηγάδο είχαν σταματήσει για 15 μέρες. Όμως αυτές τις μέρες θα ξαναρχίσουν και η πλατεία στις αρχές Ιουλίου θα είναι έτοιμη. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γ. Βοϊδονικόλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμβούλου της αντιπολίτευσης για την καθυστέρηση του έργου.

• Τα τέλη κατάληψης χώρου στο παζάρι και στις εμποροπανηγύρεις που γίνονται στον Δήμο Πειραιά μειώνονται κατά 10%. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν ο δήμαρχος Γ. Μώραλης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Μελάς στον εκπρόσωπο των μικροπωλητών του παζαριού Ιορδάνη Κανονίδη κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου. Η καταβολή θα γίνει ως εξής: Το 35% του συνολικού ποσού θα δοθεί άμεσα και το υπόλοιπο σε τέσσερις δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

• Νέα διοίκηση έχει από τα τέλη Απρίλη ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, πρόεδρος εξελέγη η Αντωνία Μεγαλοοικονόμου, Αʼ αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Καρλάφτης, Βʼ αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Κατσικάρος, γενική γραμματέας η Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου, ταμίας ο Νίκος Κορεντίνης, ειδικοί γραμματείς οι Γιάννης Αλιεραγκής και Καλλιόπη Βαρουδάκη. Έφορος Νυχτερινών Σχολείων η Καλλιόπη Καλούδη, έφορος Τεχνικής Εκπαίδευσης ο Παύλος Φλωράτος, έφορος Καλλιτεχνικών ο Γεώργιος Δρούζας, έφορος Ψυχολογικού ο Ιωάννης Σίμος, έφορος Σωματικής Αγωγής ο Δημήτρης Καρέλλας, έφορος Κοινωνικών Εκδηλώσεων η Λίνα Δικαιάκου, έφορος Πειραϊκών Σπουδών ο Μοχάμεντ Χαντάτ και έφορος Περιουσίας ο Αριστείδης Μαραλέτος.

• Αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Σταματάτο, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σαλαμίνα και πήρε μέρος στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο δήμος με θέμα «Τα ζώα συντροφιάς στη ζωή μας, αλήθειες και μύθοι». Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, καθώς παραβρέθηκαν σε αυτήν πλήθος πολιτών, οι οποίοι έγιναν δέκτες μιας ολοκληρωμένης ενημέρωσης γύρω από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και για το καθεστώς διαχείρισης των αδέσποτων. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικά: «Η ενημέρωση των πολιτών είναι προτεραιότητά μας. Αυτή εντάσσεται ως προληπτικό μέτρο στη στρατηγική που αναπτύσσουμε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία που έλαβε η Δημοτική Αρχή της Σαλαμίνας, συνεπικουρούμενη από φιλοζωϊκά σωματεία. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα που του απευθύνουν οι δήμοι-μέλη του για παροχή εξειδικευμένης προσέγγισης σε ζητήματα που εμπίπτουν στον κατάλογο των υπηρεσιών του».


Σχολιάστε εδώ