«Λουκέτο» στο Δημόσιο την Τετάρτη

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα των εργαζομένων στην απεργία η ΑΔΕΔΥ, με την τελευταία συμφωνία, δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει.

Τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, δέχονται συνολικά μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, τους δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων (μέχρι και 330 ευρώ τον μήνα), αλλά και των επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, τη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 σε 5.681 ευρώ (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού τον χρόνο από κάθε εργαζόμενο), νέες σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με πρώτο θύμα τη ΔΕΗ και την ακόμα μεγαλύτερη «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Πρόκειται, λοιπόν, ουσιαστικά για το 4ο μνημόνιο που οδηγεί το λαό σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση, την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο και τη χώρα μας σε ακόμα πιο ταπεινωτική υποτέλεια.


Σχολιάστε εδώ