Διεμερίσαντο τα ιμάτιά τους…

Η άποψη της στρατιωτικής ηγεσίας, που συμβαδίζει με τη λογική, ήταν:

• Ένα μέρος να δεσμευθεί για την ανέγερση οικιών στρατιωτικών οικημάτων (ΣΟΑ) για τα στελέχη που καταταλαιπωρούνται με συχνές μεταθέσεις και τους έχουν πετσοκοφτεί οι μισθοί.

• Ένα άλλο να διατεθεί τους ΟΤΑ.

• Κάποιο τρίτο να εκποιηθεί ή να αξιοποιηθεί και τα έσοδά του να διατεθούν στο ΓΕΕΘΑ για συντήρηση κτιρίων και αγορά ανταλλακτικών που λείπουν.

Σημειώνω ότι όταν προ ετών, προεδρεύοντος του κ. Ν. Σαρκοζί στη Γαλλία, το γαλλικό ΓΕΣ ζητούσε πιστώσεις για αγορά πυρομαχικών, ο Πρόεδρος τους είπε: «Έχετε μερικά αχανή και αχρησιμοποίητα στρατόπεδα. Εκποιείστε τρία-τέσσερα και αγοράστε υλικά…».

Πρώτος, αν θυμάμαι, καλά, ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος έσπευσε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να δωρίσει το αχανές Στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» (344 στρέμματα) στους «συντρόφους» του γειτονικού δήμου, χωρίς καμιά πρόβλεψη για ΣΟΑ.

Έκτοτε συνέβησαν πολλά, τη διαδικασία μπλόκαρε ο στρατηγός, πρώην Α/ΓΕΣ, Φρ. Φράγκος, ως ΥΕΘΑ, και έδωσε εντολή να προχωρήσει εφόσον θα διατίθεντο 52 στρέμματα, σε επίλεκτο σημείο του στρατοπέδου, για ανέγερση ΣΟΑ.

Σήμερα, δυστυχώς, ο κ. Π. Καμμένος παραχώρησε οριστικά το στρατόπεδο.

Τα ανταλλάγματα είναι ισχνότατα και προσβλητικά για τα στελέχη. Παραχώρηση μερικών διαμερισμάτων όπου… λάχει, σε υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου, στους ταπεινούς χαχόλους.

***

Ο θείος Σαμ…

• Μετά τη δωρεάν διάθεση 15 γιγαντιαίων ελικοπτέρων Chinook, που με την άφιξή τους εισέρχονται κατευθείαν στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού, άρχισαν οι διαδικασίες αιτήματος παροχής, με συμβολική τιμή, 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων OH-58D (KIOWA WARRIOR) στον Ελληνικό Στρατό από τον… θείο Σαμ, τις ΗΠΑ. Την υπόθεση διαχειρίζεται η ΓΔΑΕΕ του ΥΕΘΑ (αεικίνητος ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης).

Με τον τεράστιο και πολύτιμο στόλο ειδικών οχημάτων, που διατίθεται εντελώς δωρεάν, τι γίνεται;

***

Τι κρύβει το ξήλωμα;

• Όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενα φύλλα, κάποιος Μεγάλος Αδελφός προχώρησε, μετά την κυρία Ελένη Ράικου, στην απομάκρυνση των βοηθών της. «Εκτοξεύτηκαν» οι Εισαγγελείς με τις τόσες επιτυχίες Α. Ελευθεριάνος και Γ. Σέβης. Ενοχλούσαν…

– Είναι ο ίδιος Μεγάλος Αδελφός που εισηγήθηκε στον Τσίπρα να στείλει τις δικογραφίες – άδεια πουκάμισα του Παπαντωνίου στη Βουλή. Όλα τα κόμματα φωνάζουν τώρα ότι οι φάκελοι πρέπει να γυρίσουν στους χειριστές τους, που γνώριζαν απέξω κάθε σελίδα, αλλά τώρα έχουν απέλθει. Φιάσκο…

– Καλά ξεμπερδέματα στην κυρία Τουλουπάκη.

***

Οι γείτονες αρματώνονται περισσότερο…

• Το τουρκικό ΥΕΘΑ και οι αεροπορικές βιομηχανίες της γείτονος παρουσίασαν πρωτότυπο εξοπλισμένου εκπαιδευτικού μαχητικού με φιλοδοξίες εξαγωγών.

• Είναι το Hurkus-C, που είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του Hurkus, αεριωθούμενου, εκπαιδευτικού, που ήδη χρησιμοποιείται στην Τουρκική Αεροπορία.

• Η τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ απέκτησε, ήδη, πιστοποίηση για το Hurkus-A, πολιτική εκδοχή του αεροσκάφους.

• Το Hurkus-C υπολογίζεται να εισέλθει στην υπηρεσία της Τουρκικής ΠΑ περί το τέλος του 2018.

• Χαιρετίσματα στην ΕΑΒ…

***

Στρατιωτικοί σκύλοι: Πολύτιμοι συνεργάτες

• Μάθαμε, και μας άρεσε πολύ, ότι στον Στρατό οι συμπεριφορές προς τα σκυλιά έχουν αλλάξει. Τα αθώα αυτά πλάσματα, όντα με νόηση και συναισθήματα, αντιμετωπίζονται φιλικά, περιθάλπονται και… εκπαιδεύονται, κατά περίπτωση. Ο κ. Α/ΓΕΣ έχει δώσει αυστηρές εντολές περί τούτου και είναι εντελώς ανελαστικός στην εφαρμογή τους.

• Προ ημερών, στο Γʼ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γʼ ΚΝΟ) βραβεύθηκε για την προσφορά του, ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος, βελγικός θηλυκός Malinois. Απέδωσε 43 επίλεκτους στρατιωτικούς σκύλους που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στα μέτρα ασφαλείας ευαίσθητων εγκαταστάσεων με συμμετοχή σε περιπόλους, ενέδρες, εντοπισμό εισβολέα κ.λπ. Η «μεγαλομαμά» σκύλα συνταξιοδοτήθηκε και εντάχθηκε σε πιο ήπια υπηρεσία: Φύλακας μονάδος.

• Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε έλεγχος ικανότητας των εκπαιδευμένων συνοδών σκύλων της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και Δʼ ΣΣ. Όλοι οι σκύλοι, όπως μας πληροφόρησε ο ακούραστος εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις.

• «Η συμπεριφορά προς τα ζώα δείχνει το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού», είχε πει ο Γκάντι. Πολλώ δε μάλλον του Στρατού.

• Συνειρμικά: Στην Τρίπολη, που διεκδικούσε την ανακήρυξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το πρωί της Μ. Παρασκευής, βρέθηκαν 40 αδέσποτα σκυλιά «φολιασμένα», αδιαφορούντος του δήμου, που όφειλε να τα είχε περιθάλψει. Στον Θεολόγο Λοκρίδος, όπου και ο θρυλικός ΟΣΜΑΕΣ του Στρατού κάποιο ανθρωποειδές σκοτώνει σκυλιά με την καραμπίνα του και σπορ.

***

Υπάρχουν λεφτά…

• Και πολλά μάλιστα. Πού; Μα, στη Βουλή, αυτό το παραδοσιακό πρυτανείο.

• Τα καλά νέα του Ιανουαρίου έφθασαν σήμερα στʼ αφτιά μας. Ο προϋπολογισμός του 2016 παρουσίασε πλεόνασμα. Οπότε, αυτό το πλεόνασμα αποφάσισαν οι αρμόδιοι να διανεμηθεί στους ταλαίπωρους υπαλλήλους, κατά πλειοψηφία «δικά μας παιδιά», υπό μορφή υπερωριών.

• Όλοι οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν υπερωρίες, κατά μήνα, 52 ωρών. Ακολουθεί extra bonus 114 ωρών.

• Ταλαίπωρε ανθυπολοχαγέ, που ξημεροβραδιάζεσαι στα φυλάκια, μήπως λαμβάνεις έστω πέντε ώρες υπερωρία τον μήνα; Εσύ, νεαρέ αρχιλοχία, που χώνεσαι κάτω από το λασπωμένο άρμα για να το επισκευάσεις, πόσες ώρες υπερωριών λαμβάνεις;

***

Ο εκσυγχρονισμός των F-16

• Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ ΓΕΑ-UFAF και Lockheed-Martin.

• Η ΓΔΑΕΕ, δηλαδή ο ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης, από την πλευρά της, εμμένει σε τρία σημεία, που εκφράζουν και την άποψη του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα:

– Συντόμευση των παραδόσεων.

– Συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

– Υπογραφή συμφωνίας υποστήριξης (FOS) ταυτόχρονα με τη βασική σύμβαση. Όχι κατόπιν εορτής, όταν οι προμηθευτές σφύριζαν αδιάφορα.

Ό,τι πάρει η νύφη στην Καβάλα…

***

Άρχισαν τα όργανα

• Όταν η παρούσα κυβέρνηση, πιεζόμενη από τα αριστερά, «προοδευτικά» στοιχεία, πέρασε από τη Βουλή τον νόμο περί εισαγωγής του συνδικαλισμού στον Στρατό, επισημάναμε ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

• Ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι ούτε βελγικός, ούτε ολλανδικός. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση οιονεί συναγερμού, υπό απειλή, και ο συνδικαλισμός δεν θα πρόσφερε τίποτε άλλο παρά εισαγωγή δαιμονίων στην ενότητα και θα τορπίλιζε την πειθαρχία.

• Η ΑΝΕΑΕΔ (Ανεξάρτητη Ένωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων – πρόεδρος Γ. Ροΐδης, γραμματέας Ευθ. Γκίτερος), εκδίδει ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) και δείχνει να μην της αρέσει καθόλου η ΠΟΜΕΝΣ, η νέα συνδικαλιστική κίνηση, για την οποία γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο.

• Ηρεμήστε, παιδιά. Easy, boys. Τι θα γίνει τώρα; Θα πλακωνόσαστε μεταξύ σας;


Σχολιάστε εδώ