Δεν θα αφήσουμε να γίνει αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα!

Τελικά φαίνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ακολουθεί κατά πόδας την κυβέρνηση και σπεύδει να τη στηρίξει στο θέμα που άρχισαν να… διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό κυβερνητικά στελέχη αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ περί καύσης των νεκρών: Εξαγγέλλοντας αποτεφρωτήρια και άλλα… συναφή, μη διστάζοντας να έρθει σε αντίθεση ακόμα και με στελέχη ή αιρετούς της παράταξής του!

Ο πρόεδρος της Γʼ Κοινότητας Γιώργος Μωραϊτάκης, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό του Γ. Καμίνη, δήλωσε στο «Π» πως δεν είναι δυνατόν να… φορτώνουν τα πάντα στον Ελαιώνα. Στην περιοχή, που από το 1996, επί Λαλιώτη, έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, μόνο έργα πρασίνου δεν γίνονται. Αντίθετα, τόνισε, έχουμε δύο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (στην Π. Ράλλη και την Αγίου Πολυκάρπου), πέντε παζάρια, τη Δομή Περίθαλψης Μεταναστών και οσονούπω γίνεται και το τζαμί. Αντί λοιπόν να βρεθεί ένας χώρος για να γίνει πράσινο, τώρα θέλουν να μας φέρουν και το αποτεφρωτήριο, που ουσιαστικά θα είναι νεκροταφείο. Τη στάχτη των νεκρών, την οποία οι συγγενείς δεν θα θελήσουν να την έχουν σπίτι τους, θα την εναποθέσουν σε μικρά μνήματα. Οπότε και καφενεία θα ανοίξουν και ανθοπωλεία και οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί ένα νεκροταφείο. «Δεν είμαστε αντίθετοι με την ίδρυση αποτεφρωτηρίου», συνέχισε ο κ. Μωραϊτάκης, «αλλά όχι εδώ, όχι στον Ελαιώνα». «Δεν είναι δυνατόν η Ακαδημία Πλάτωνος και η Ιερή Ελιά του Πλάτωνος να…
πνίγονται ανάμεσα σε παζάρια, τζαμιά και νεκροταφεία! Δεν θα το επιτρέψουμε.», κατέληξε ο πρόεδρος της Γʼ Κοινότητας.

Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Γʼ Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος. Όπως είπε ο κ. Μωραϊτάκης, «είναι σχεδόν σίγουρο ότι ομόφωνα το συμβούλιο θα ταχθεί εναντίον της πρόθεσης του δημάρχου και θα καταψηφίσει τη σχετική πρόταση». «Άλλωστε», υπογράμμισε, «πολλές φορές στελέχη του δήμου έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται απλά για αποτεφρωτήριο αλλά ουσιαστικά για νεκροταφείο. Πώς είναι δυνατόν οι κάτοικοι του Ελαιώνα να δε­χθούν κάτι τέτοιο;». «Θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο, ασχέτως αν ανήκουν στην παράταξη του κ. Καμίνη ή όχι. Θα απαντήσουν με κάθε τρόπο, να ξεχάσει ο δήμαρχος, και όσοι άλλοι το σχεδιάζουν, ότι θα γίνει αποτεφρωτήριο στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτάκης.


Σχολιάστε εδώ