Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Το πρωτότυπο δώρο, που μοιάζει με τα ρόπαλα που χρησιμοποιούσαν οι παλιές νοικοκυρές για να τινάζουν τα ρούχα, προσέφερε ο υπουργός Gopal Bhargava λέγοντας ότι αν δεν καταφέρουν να συνετίσουν τους άνδρες τους με τα λόγια, «αφήστε τα ρόπαλα να μιλήσουν». Τα ρόπαλα, ειδικής παραγγελίας, έχουν χαραγμένες επάνω τους δύο φράσεις: «Για μεθυσμένους νταήδες» και… «Η αστυνομία δεν θα επέμβει»…

• Τουλάχιστον ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε… Έκανε επίσκεψη στον 90χρονο Σεργκέι Τσενέζοφ για να του πει «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά του.

Ο Τσενέζοφ ήταν προϊστάμενος του Πούτιν τα χρόνια που εκείνος υπηρετούσε στην Υπηρεσία Πληροφοριών, γνωστή ως KGB.

• Τη δόξα του Κασιδιάρη ζήλεψε ο Θάνος Τζήμερος και επιτέθηκε με γροθιές στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού.

Αιτία της ενόχλησής του ήταν ότι ενώ έσκιζε τις αφίσες του ΠΑΜΕ, που καλούσε τους εργαζόμενους στην απεργία της 17ης Μαΐου, τον επέπληξε η Αλεξάνδρα Μπαλού και έδραξε την ευκαιρία να της επιτεθεί.

Αμέσως ο Τζήμερος εφάρμοσε το «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Η άσκηση της πολιτικής, όπως την εννοούν ο Τζήμερος και οι συν αυτώ, σε όλο της το μεγαλείο.

• Είκοσι χρόνια μετά, το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ξανάναψε, γεμίζοντας συγκίνηση όλους εμάς τους 60plus, που περήφανοι το βλέπαμε στα φτερά των αεροπλάνων να διασχίζει τους αιθέρες.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και έγινε σε ειδική τελετή.

• Την ελληνική σημαία ύψωσαν σε 21 καινούργια καράβια τους ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Σʼ αυτές υπάρχουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού.

Οι έλληνες εφοπλιστές φαίνεται να συνεχίζουν την παράδοση και να «επιμένουν ελληνικά».

• Έπεσε η ογδοντάχρονη στη Λέσβο και διαγνώσθηκε με ρωγμώδες κάταγμα στο δεξιό ισχίο.

Μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά οι για­τροί, από λάθος, τη χειρούργησαν στο… αριστερό ισχίο. Όταν κατάλαβαν το λά­θος τους, το διόρθωσαν με δεύτερη εγχείριση, στο σωστό ισχίο αυτήν τη φορά.

Λόγω ηλικίας, αφού υπεβλήθη σε δύο ναρκώσεις, η ασθενής έναν μήνα μετά κατέληξε.

Όλα αυτά συνέβησαν τον Σεπτέμβρη του 2011. Έξι χρόνια μετά το δικαστήριο έβγαλε καταδικαστική απόφαση για τους γιατρούς…

• Μεγάλη τιμή για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο επίκουρος καθηγητής Ορυκτολο- γίας – Γεωλογίας του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Ιωάννης Μπαζιώτης επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε αποστολή στην Ανταρκτική που χρηματοδοτεί η NASA προκειμένου να ψάξει για μετεωρίτες.

Είναι η πρώτη φορά που ένας έλληνας επιστήμονας θα συμμετάσχει σε αυτήν την αποστολή, στην οποία μόνο τέσσερις επιστήμονες γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο.

Η αποστολή θα έχει διάρκεια από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2018.

• Ελπίζουμε ο Αλέξης Τσίπρας να μην τσιγκουνεύτηκε στο δώρο που κάθε καλεσμένος προσφέρει στον οικοδεσπότη στο ταξίδι του στην Κίνα. Και αυτό γιατί τα γούστα των πλούσιων Κινέζων ακρίβυναν αρκετά. Η γαλλική εταιρεία ποτών Remy Cointreau αύξησε τις τιμές των προϊόντων της που κυκλοφορούν στην Κίνα, καθώς βλέπει ότι η ζήτησή τους αυξήθηκε κατακόρυφα.

Ενδεικτικά, η τιμή του κονιάκ «Louis XIII», που θεωρείται από τα πιο ακριβά της, φθάνει στην τιμή των 80.000 δολαρίων το μπουκάλι.

Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός μας να σεβάστηκε τα ακριβά γούστα τους και να τα ικανοποίησε τουλάχιστον…

• Τρέχει και δεν φθάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βόλτες με την κόρη του και τις φίλες της στου Φιλοπάππου, επισκέψεις σε καφενεία για να συνομιλήσει με συνταξιούχους, επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, τακτικός επισκέπτης στο studio του ΣΚΑΪ… Full time το πρόγραμμά του…

Και όλη αυτή η υπερκινητικότητα για το καλό μας…

• Βγήκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς προσπαθώντας να δικαιολογήσει το «βούλιαγμα» της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά και έριξε το ανάθεμα σε όλους εκτός από τον δήμο.

«Τρία χρόνια λέω ψέματα για τον Χάρακα» (η γέφυρα που έγινε μετά τους τελευταίους σεισμούς στη διαδρομή για το Φισκάρδο). Έκανε λόγο για «παραμύθια» και «παραφιλολογία» από πολλούς που δεν ξέρουν τους λόγους της μείωσης της τουριστικής κίνησης, που όπως είπε δεν σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του δήμου αλλά με τις καθυστερήσεις στα έργα που γίνονται σε βασικές τουριστικές υποδομές του νησιού.

Ο σεισμός, που είναι η αιτία για όλες αυτές τις ζημιές, έγινε τον Ιανουάριο του 2014 και τώρα έχουμε Μάιο του 2017. Η Δημοτική Αρχή, που εγκαλείται για την τουριστική εγκατάλειψη του νησιού, εκλέχτηκε στις 18 Μαΐου του 2014.

Δεν είναι μόνο η γέφυρα του Χάρακα που βούλιαξε τουριστικά την Κεφαλονιά. Πρέπει να προστεθούν οι ανύπαρκτες υποδομές, οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι, οι κλειστοί δρόμοι, τα σκουπίδια που υπάρχουν παντού, ο απαράδεκτος χώρος υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων, που έρχονται και φεύγουν ερήμην των τουριστικών αρχόντων του νησιού, το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου και η παραλία -ένα απέρα­ντο εργοτάξιο-, με την ελπίδα να παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου όταν η τουριστική περίοδος άνοιξε στις αρχές Μαΐου.

Τουλάχιστον ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Σχολιάστε εδώ