Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του συστήματος που ελέγχει την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων-ασθενών που προσέρχονται σε κάποιο νοσοκομείο ή ιατρείο, αφήνοντας εκτός τους έμμεσα ασφαλισμένους, δηλαδή τα παιδιά και τους / τις συζύγους των άμεσα ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν είχαν αποκτήσει δικό τους Αριθμό Μητρώου, αφού μέχρι πρότινος η συνταγογράφηση γινόταν με βάση τον ΑΜΚΑ.

Φαντασθείτε τους ασφαλισμένους που έχουν ανάγκη άμεσης εκτέλεσης συνταγών σε φάρμακα και ο σύζυγος ή ο πατέρας / μητέρα είχαν καταβάλει κανονικά τις εισφορές τους, αλλά το σύστημα δεν τους δίνει τη δυνατότητα κάλυψης άμεσα μιας τόσο σημαντικής ανάγκης.

Σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ, το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί σχετικά εύκολα, αν οι άμεσα ασφαλισμένοι προσκομίσουν στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ώστε να γίνει η απογραφή και να εκδοθεί ο Αριθμός Μητρώου. Σημειωτέον ότι ο συγκεκριμένος Αριθμός Μητρώου θα συνοδεύει το έμμεσο μέλος (σύζυγο, παιδί) για όλη του τη ζωή, είτε είναι άμεσα είτε έμμεσα ασφαλισμένο.


Σχολιάστε εδώ