Στόχος των «3» μια κεντρική ομπρέλα

Αν και για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή ανταπόκριση από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, παρά την προσέγγιση που υπήρξε, οι «3» είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο όλο εγχείρημα, το οποίο θα είναι, περίπου, μια παραλλαγή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών κ.ά.). Δηλαδή μια κεντρική ομπρέλα όπου θα συστεγάζονται μια σειρά από κόμματα και κινήσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, μέσα στον Ιούνιο η «ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» θα καλέσει όλες τις δυνάμεις που εκτιμά ότι μπορούν να μετέχουν στο εγχείρημα για συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων.

Οι σχέσεις των «3» με το ΠΑΣΟΚ παραμένουν όχι απλά παγωμένες αλλά εξαιρετικά τεταμένες. Μάλιστα, στελέχη της κίνησης σημείωναν, με αφορμή την εσωκομματική αναταραχή που υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ, ότι «το ΠΑΣΟΚ διώχνει το μισό κομμάτι του. Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν εμάς αντιμετωπίζουν τώρα τους δικούς τους».

Βαλτωμένες παραμένουν και οι σχέσεις τους με το Ποτάμι, παρά την όποια προσέγγιση υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν, όμως οι «3» επιμένουν ότι χρειάζεται ένας νέος φορέας, με νέο πρόγραμμα, στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.


Σχολιάστε εδώ