Μας πήραν… μέτρα, και μάλιστα προκαταβολικά…

Είναι όμως κάτι που κάθε άλλο παρά πρωτότυπο είναι. Αυτό, άλλωστε, είναι το μόνιμο μοτίβο των πολιτικών μας. Να υπόσχονται τα πάντα, ακόμη και το νερό του Καματερού. Και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, τρέχα να τους βρεις για να κάνουν πράξη τα λόγια τα μεγάλα τους…

Αυτό συμβαίνει και τώρα με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» για να κλείσει η αξιολόγηση, η οποία φέρνει βαριά μέτρα από το 2019 και μετά. Και ως… σιρόπι, για να είναι πιο εύκολη η… χώνεψή τους, εφηύραν τα αντίμετρα, τα οποία ο πρωθυπουργός προβάλλει ως μεγάλη επιτυχία, ισχυριζόμενος ότι πήραμε κάτι απίστευτο, που δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί του.

Μόνο που τα… καταπραϋντικά θα δοθούν στον εδώ και επτά χρόνια ασθενή υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει τα καταναγκαστικά έργα τα οποία πρέπει να εκτελέσει. Και αυτό κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία. Να πιαστούν, δηλαδή, πλεονάσματα, και μάλιστα σε μόνιμη βάση, είναι μόνο υπόθεση στα χαρτιά. Γιʼ αυτό και μπήκαν στη συμφωνία όροι που είναι υποτιμητικοί για μια κυρίαρχη χώρα.

Συμπέρασμα: Ενώ τα… καταναγκαστικά έργα, που πρέπει να τα υλοποιήσουμε μέχρι κεραίας και χωρίς αντιρρήσεις και «ήξεις αφήξεις», είναι δεδομένα, όλα τα «ΘΑ» είναι κυριολεκτικά στον αέρα, υπό αίρεση!

Ξέρει από τώρα ο έλληνας πολίτης τι τον περιμένει έτσι και οι νταβατζήδες μας πουν ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση. Θα του πουν: «Συνέχισε να σκάβεις τον… λάκκο σου». Και θα τα ακούσει και από την κυβέρνηση, τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη, τον Χουλιαράκη και την Αχτσιόγλου: «Μη διαμαρτύρεσαι γιατί εσύ φταις που δεν βγάλαμε πλεόνασμα…».


Σχολιάστε εδώ