Ζητιάνους κατάντησαν τα «περήφανα γηρατειά»…

Από κει που το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβασε τους απόμαχους της ζωής στη θέση που τους έπρεπε, ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς, χωρίς οκτάωρα, τα «περήφανα γηρατειά» μπήκαν στο στόχαστρο από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές και άρχισε το ψαλίδισμα των συντάξεων. Και φτάσαμε σήμερα να πληρώνουν τη νύφη, τον πιο ακριβό λογαριασμό της… προσαρμογής στις εντολές του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, τα πάλαι ποτέ «περήφανα γηρατειά».

Ξεπερνούν τα 50 δισ. ευρώ οι 23 περικοπές στις συντάξεις που έχουν γίνει από το 2010 μέχρι σήμερα, πολλών δε συνταξιούχων τα εισοδήματα μειώθηκαν περισσότερο από 50%!

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι συντάξεις μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα (μειώσεις έως 50%) με τη νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολογήτου.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος: «Οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματά μας είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξή μας, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας, όλα αυτά τα ʽʽχαράτσιαʼʼ που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 50%. Έχουμε φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους. Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε πια ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο».

Μητρόπουλος: Κι άλλο… δώρο

Πάνω από 18 δισ. ευρώ θα είναι οι περικοπές που θα υποστούν οι συνταξιούχοι μας την περίοδο 2016 – 2019 μόνο από τις μνημονιακές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναλυτικά, ο λογαριασμός που θα έρθει για τους… πάμπλουτους συνταξιούχους έχει ως εξής:

α) 8,2 δισ. ευρώ από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016

β) 8 δισ. ευρώ (2 δισ. ευρώ επί 4 χρόνια) από εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ και

γ) 1,8 δισ. ευρώ από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις το 2019!


Σχολιάστε εδώ