Επί του πιεστηρίου

***

Και συνεχίζεις να μένεις στο κλουβί όταν ο ίδιος, σε ποσοστό 82%, λες ότι η φωνή της χώρας μας δεν μετράει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατέγραψε η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου. Αλλά και του κάθε έλληνα πολίτη δεν μετράει στην ΕΕ, σε ποσοστό μάλιστα 84%. Όσον αφορά την έξοδο από το… κλουβί, το 71% πιστεύει ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια η κρίση.

***

Εκλογές σήμερα στη Γαλλία και έκπληξη δεν πρέπει να αναμένεται. Όταν μάλιστα, όπως λένε τα νέα από Παρισίους, ούτε η ίδια η Λεπέν δεν θέλει να κερδίσει – κάτι απίθανο. Της αρκεί το ότι έφτασε τόσο ψηλά, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση. Ο Μακρόν από το πουθενά θα γίνει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. Να δούμε πόσο Έλληνας θα είναι.

***

Θαρραλέα ήταν η κατάθεση του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, ως μάρτυρα κατηγορίας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη στυγερή δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Είπε ότι η δολοφονία ήταν χτύπημα της οργάνωσης, όχι του αυτουργού, γιατί έπρεπε να επιδειχθεί η ισχύς του κόμματος, της οργάνωσης, και απέρριψε τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τον Χριστιανισμό, που είναι θρησκεία αγάπης και δεν ταιριάζει με πράξεις βίας. Να σημειώσω ότι στη δίκη δεν είδαμε άλλους Αλιβιζάτους… Και για αυτήν την… ατολμία δεν φταίνε τα Μνημόνια.


Σχολιάστε εδώ