Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στον φιλοξενούμενό του Πρόεδρο της Κίνας το γεγονός όπως επί λέξει είπε ο υπουργός του: «Με το που σέρβιραν το επιδόρπιο, ένα υπέροχο κομμάτι τούρτα σοκολάτα, ο Πρόεδρος εξήγησε στον κύριο Σι πως είχε κάτι να του πει κι αυτό ήταν η εκτόξευση των 59 πυραύ­λων εναντίον της Συρίας», και συμπλήρωσε στο κοινό που τον άκουγε αποσβολωμένο: «Ήταν κάτι σαν διασκέδαση μετά το φαγητό. Το καλύτερο είναι πως δεν κόστισε τίποτε στον Πρόεδρο η διασκέδαση αυτή»!

Και μετά αναρωτιούνται γιατί επικρατεί στη συνείδηση του κόσμου το σύνθημα «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι».

***

• Πήγε και στο DUBAI ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεφαλονιάς κ. Κεκάτος για να προωθήσει τον τουρισμό του νησιού.

Κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ενημερώσει τους συμμετέχοντες στις εργασίες της Arabian Travel Market για τις μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται (;) στην Κεφαλονιά και να τους καλέσει να επενδύσουν σʼ αυτές.

Ξέρει κάτι ο ποιητής που δεν το ξέρουμε εμείς, οι αφελείς δημότες, που πληρώσαμε και το ταξίδι του;

***

• Βιβλίο έβγαλε η Τσέλσι Κλίντον προσπαθώντας κι αυτή να διατηρηθεί στην επικαιρότητα ως πρώην «πρώτη κόρη», μετά την επέλαση της νυν «πρώτης κόρης» Ιβάνκα Τραμπ.

Μέσα στο βιβλίο της αναφέρει: «Έγραψα ένα γράμμα στον Πρόεδρο Ρήγκαν, όταν ήμουν πέντε ετών, για να εκφράσω την αντίθεσή μου στο κοιμητήριο Bitburg της Γερμανίας, γιατί εκεί ήταν θαμμένοι Ναζί. Πίστευα ότι δεν ήταν σωστό ένας αμερικανός Πρόεδρος να τιμά στρατιώτες που περιελάμβαναν και Ναζί. Ο Πρόεδρος Ρήγκαν πήγε, όμως εγώ έκανα την προσπάθειά μου».

Τα γράφει αυτά προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι σε ηλικία πέντε ετών ήταν αρκετά ώριμη ώστε να συμβουλεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αυτό το πόνημα ξεχείλισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας για πολλούς, κάνοντας ακόμα και τον αρχισυντάκτη του «Vanity Fair» Τ. Α. Frank να της απαντήσει μʼ ένα κείμενο, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Σε παρακαλώ, Θεέ μου, σταμάτα την Τσέλσι Κλίντον απʼ ό,τι και αν κάνει».

Απαντώντας, δε, στο απόσπασμα του βιβλίου για τις συμβουλές στον Πρόεδρο Ρήγκαν τόνισε: «Ίσως η Τσέλσι να μην εννοεί ότι σκεφτόταν σαν ενήλικας όταν ήταν πέντε, αλλά ότι σκέφτεται τώρα σαν πεντάχρονη».

***

• Διθυραμβικά δημοσιεύματα του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» για τις ελληνικές παραλίες. Επικαλούμενο λίστα του TripAdvisor γράφει ύμνους για τις παραλίες των νησιών της Κρήτης, του Ιονίου και των Κυκλάδων.

Έξω, η «βαριά μας βιομηχανία», ο τουρισμός, βλέπουμε να πηγαίνει καλά. Εσωτερικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την απαξιώσουμε, παρόλο που, όπως φαίνεται, είναι η μοναδική λύση που αυτήν τη στιγμή διαθέτει η χώρα.

***

• Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να φορολογήσει το Internet.

Ήδη ψάχνει τρόπους για να φορολογήσει την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες, όπως η Google, το Twitter και το Facebook. Στο στόχαστρο της αυστριακής κυβέρνησης έχουν μπει όλες οι υπηρεσίες που οι χρήστες σήμερα απολαμβάνουν δωρεάν, από το «σερφάρισμα», την ανάρτηση δεδομένων ακόμη και το liking που κάνουν σε κάποια ανάρτηση.

Λέτε αν γίνει αυτό να ανοίξει η όρεξη και στο δικό μας υπουργείο Οικονομικών;

***

• Ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του επιχειρεί να κάνει ο Μαδούρο προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία και να αντιμετωπίσει την πολιτική και οικονομική κρίση που βουλιάζει τη χώρα.

Με δεδομένες τις κομματικές του οργανώσεις, κάτι που η αντιπολίτευση δεν έχει, προσπαθεί να συγκροτήσει ελεγχόμενες επιτροπές οι οποίες θα προτείνουν το νέο Σύνταγμα. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του έχει ξεπεράσει τους 30.

***

• Αυτό ανάγκασε τον Πάπα Φραγκίσκο, μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να επικρίνει «τη σοβαρή ανθρωπιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση» που εξουθενώνει τον λαό της Βενεζουέλας, συμπληρώνοντας: «Απευθύνω ειλικρινή έκκληση στην κυβέρνηση και σε όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας της Βενεζουέλας να αποφύγουν κάθε μορφή βίας, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναζητήσουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων».

***

• Κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει στους επιβάτες των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Τελευταίο επεισόδιο σε αεροπλάνο που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από Ιαπωνία για ΗΠΑ.

Δύο επιβάτες άρχισαν να παίζουν ξύλο. Ευτυχώς που τα επεισόδια, για την ώρα, συμβαίνουν εκτός Ευρώπης.


Σχολιάστε εδώ