Και με τον νόμο τέλος η προσωπική διαφορά

***

Και κάτι θετικό…

Οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, αφού όλος ο σχεδιασμός της ενοποίησης ήταν πρόχειρος, ενώ και η πραγματική οικονομία, με τις συνεχιζόμενες πολιτικές των Μνημονίων και την υπερφορολόγηση, έχει ισοπεδωθεί. Το μόνο θετικό για τα έσοδα του ΕΦΚΑ είναι οι εισφορές των μισθωτών, που αυξήθηκαν λόγω περισσότερων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μεγαλύτερων κρατήσεων στις εισφορές από 1/1/2017 και ενδεχομένως να αυξηθούν το καλοκαίρι ακόμη περισσότερο λόγω της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού.

***

Δύο αντί τριών…

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΦΚΑ δεν σταματούν μόνο σε θέματα εγκυκλίων με εισφορές – παροχές ή στην οικονομική λειτουργία αλλά και σε απλά πράγματα, όπως η τοποθέτηση μόνο δύο υποδιοικητών για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων ενός Υπερταμείου όπως ο ΕΦΚΑ, ενώ στο πρώην ΙΚΑ υπήρχαν τρεις υποδιοικητές για αρκετά μικρότερο φάσμα υποθέσεων.

Έτσι περιορίζεται χρονικά ακόμη και η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων προς τη Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων του ΕΦΚΑ (αποδοχή των επʼ αυτών γνωμοδοτήσεων – αποδοχή των πρακτικών των υποθέσεων επί δικαστικών ζητημάτων) για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των υποδιοικητών.


Σχολιάστε εδώ